9 Δεκεμβρίου 2016

Η στιγμή που η NASA "κατέρριψε" Boeing 720 - ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι το παρακάτω περιστατικό είναι μια απλή συντριβή αεροσκάφους Boeing 720. Αυτό όμως είναι πολύ (δείτε εικόνες και το βίντεο)...
... μακριά από την αλήθεια...

Το αεροσκάφος το κατέρριψε η NASA και μάλιστα ποιο συγκεκριμένα το χρησιμοποίησε στα πλαίσια ενός πειράματος για να δοκιμάσει καύσιμο που ήλπιζαν ότι θα αναστείλει την ανάφλεξη φωτιάς σε περίπτωση σύγκρουσης.

Στο αεροπλάνο είχαν τοποθετηθεί αισθητήρες και κάμερες που θα μπορούσε να βοηθήσουν στην βελτίωση της ασφάλειας των αεροσκαφών. Σχεδόν όλα επί του σκάφους ήταν καινούργια και υπό δοκιμασία. Τα πλάνα των ανδρεικέλων που είχαν τοποθετηθεί στα καθίσματα αναλύθηκαν προσεκτικά.

Στην πορεία, μέχρι τη μέρα της συντριβής, πραγματοποιήθηκαν 14 δοκιμαστικές πτήσεις με τα καύσιμα να τροποποιούνται σταδιακά και με την απόδοση του κινητήρα να παρακολουθείται.

Το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου, 1984, το αεροπλάνο απογειώθηκε για την τελική πτήση του φορτωμένο με 76,000lbs (34,500kg) από καύσιμα. Το πείραμα δεν πήγε όπως σχεδιάστηκε αρχικά ωστόσο το αποτέλεσμα έδωσε τις πληροφορίες που έπρεπε για να βελτιωθεί η ασφάλεια των αεροσκαφών.