19 Δεκεμβρίου 2016

"Η ρητορική του Γκρούεφσκι προαναγγέλλει την περιθωριοποίησή του"

"Κανένα αλβανικό κόμμα δεν θα συναινέσει στο σχηματισμό κυβέρνησης με αυτόν"

Η άνευ συστολής γλώσσα του VMRO-DPMNE στις συναντήσεις με εκπροσώπους των εμπειρογνωμόνων των ΗΠΑ και της ΕΕ, οδηγεί σε αρνητικές...
... πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Αυτό διατείνεται ο Σλάβος πολιτικός αναλυτής Νάνο Ρούζιν, με τη στάση του VMRO-DPMNE, δηλαδή του Νίκολα Γκρούεφσκι, ειδικά με την αντιμετώπιση του πρέσβη των ΗΠΑ, την οποία χαρακτηρίζει ως κοντόφθαλμη και ότι αυτή θα βλάψει στην ουσία το κόμμα του.

Επίσης, ο Αλβανός σχολιαστής Ισμέτ Ραμαντάνι, θα δηλώσει ότι η εκστρατεία του Νίκολα Γκρούεφσκι, στην ουσία ήταν αντι-αλβανική, και αυτό δεν θα του επιτρέψει να δημιουργήσει μια κυβέρνηση συνασπισμού με αλβανικά κόμματα στα Σκόπια.

Επιπρόσθετα και ο Ρούζιν σημειώνει ότι όλη η εκστρατεία του Νίκολα Γκρούεφσκι ήταν καθαρά αντι-αλβανική και αντι-ευρωπαϊκή «και ως εκ τούτου είναι αδύνατον τα αλβανικά πολιτικά κόμματα να διακινδυνεύσουν ένα συνασπισμό με το VMRO-DPMNE». Την ίδια άποψη έχει και ο αναλυτής Ισμέτ Ραμαντάνι.

«Ασφαλώς, πρέπει να καταστεί σαφές, ότι σε καμία περίπτωση, που βγει πρώτο κόμμα το VMRO-DPMNE, του Νίκολα Γκρούεφσκι, κανένα αλβανικό πολιτικό κόμμα δεν θα συναινέσει στο σχηματισμό κυβέρνησης με αυτό, γιατί εάν αυτό δεν συμβεί, θα συνεχισθεί η πολιτική κρίση που θα μπορούσε να βαθύνει περαιτέρω, δημιουργώντας νέα προβλήματα με τις γειτονικές χώρες και προβλήματα στη διεθνή κοινότητα», είπε ο Ραμαντάνι, όπως γράφει το ‘Λοκάλνο’. (Βαλκανικό Περισκόπιο)