4 Δεκεμβρίου 2016

Η θλιβερή πραγματικότητα για τους χριστιανούς στην Αίγυπτο

Οι Κόπτες Χριστιανοί στην Άνω Αίγυπτο υφίστανται διαρκείς έντονες διώξεις από ριζοσπάστες μουσουλμάνους που επιτίθενται εναντίον τους και...
... καταστρέφουν τις περιουσίες τους.

Οι νόμοι κατασκευής νέων εκκλησιών στο κυρίως ισλαμικό έθνος απαιτούν κυβερνητική άδεια κι αυτό έχει δυστυχώς οδηγήσει σε υποκίνηση των μουσουλμάνων να επιτεθούν σε Χριστιανούς, όταν γίνει απλώς γνωστό ότι χτίζεται μια εκκλησία.

Ο William Stark της οργάνωσης International Christian Concern περιγράφει το τελευταίο περιστατικό που έλαβε χώρα στις 25 Νοεμβρίου: "Τέσσερις Κόπτες Χριστιανοί τραυματίστηκαν από τον όχλο που επιτέθηκε, σε ολόκληρο χριστιανικό ξενώνα ο οποίος κάηκε ολοσχερώς, εννέα άλλα χριστιανικά σπίτια καταστράφηκαν και στη συνέχεια άλλες τέσσερις χριστιανικές επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν", αναφέρει.

Ο ίδιος αναφέρει ότι αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν πιο συχνά. "Αυτή είναι η τέταρτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Αίγυπτο από τον Ιούνιο, όπου η φήμη για μια εκκλησία που πρόκειται να κατασκευαστεί, χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο, ως άδεια από ισλαμιστές ριζοσπάστες για να επιτεθούν σε μια ολόκληρη χριστιανική γειτονιά," λέει με θλίψη.

Δεκαοκτώ μουσουλμάνοι που συμμετείχαν στην τελευταία επίθεση συνελήφθησαν, αλλά ο Stark λέει ότι εξακολουθούν να περιμένουν να δουν εάν θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Συνεχίζει λέγοντας: "Η αιγυπτιακή κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να εξασφαλίσει τις ζωές και τις περιουσίες όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των Χριστιανών".