19 Δεκεμβρίου 2016

Αναζωπυρώνεται το Ουκρανικό - Ετοιμάζουν νέα προβοκάτσια;

Οι πρώτες συγκρούσεις μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα

Έντονη κινητικότητα υπάρχει τα τελευταία 24ωρα σε μία νοητή ζώνη από την Ουκρανία μέχρι τη Σουηδία και τη Βαλτική. Για άλλη μία φορά φαίνεται πως η Ευρώπη...


... γεμίζει με νατοϊκά στρατεύματα και μάλιστα με φορά προς την ανατολή.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν αναφορές για νέες πολύνεκρες συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, σε εδάφη της "Νέας Ρωσίας" που ελέγχουν ως επί το πλείστον ρωσόφωνοι αντάρτες.

Οι επιχειρήσεις του Κιέβου σε συνεργασία με τους δυτικούς είχαν ως κύριο στόχο την κατάληψη περιοχών με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες, αλλά και απόλυτη μυστικότητα. Οι περιοχές Yenakiieve, Yakovlevka, Makiivka και Svitlodarsk είναι απροσπέλαστες και πάλι λόγω των κατά τόπους σφοδρών μαχών που διεξάγονται. Γι' αυτόν τον λόγο εξάλλου ο Ποροσένκο αναγκάστηκε να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας για τις επόμενες κινήσεις.

Την ίδια ώρα έντονη είναι η κινητικότητα και στο μέτωπο της Βαλτικής, με τις νατοϊκές δυνάμεις να βάζουν ενεργά στο κόλπο και τις Σκανδιναβικές χώρες, όπως η Σουηδία. Υπολογίζεται πως 1600 ΤΟΜΑ και άρματα μάχης M1 Abrams Α2 έχουν τοποθετηθεί και μοιραστεί εκτάκτως από τη Βουλγαρία μέχρι και τη Σουηδία, σε μία συνεχή ανανέωση στρατιωτικού υλικού που δεν προοιωνίζει για καλά πράγματα.