25 Αυγούστου 2016

Στήριξη Φάρατζ σε Τραμπ: «Και να με πλήρωνε δεν θα ψήφιζα την Χίλαρι Κλίντον»

Στόχος μας η «επαναδιακήρυξη ανεξαρτησίας» λέει ο Τραμπ

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, πρωτεργάτης της εκστρατείας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, παρότρυνε τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ «να σηκώσουν το ανάστημά τους» κατά...
... του συστήματος, στην προσπάθειά τους να στείλουν τον Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Παράλληλα εξήγησε πως κατόρθωσε να πείσει τους συμπατριώτες του για την αποχώρηση της χώρας τους από την ΕΕ.

Ο πρώην αρχηγός του Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP) έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον παρουσίασε στους 15.000 υποστηρικτές του σε συγκέντρωση στο Τζάκσονβιλ του Μισισίπι. «Στις 23 Ιουνίου, οι ψηφοφόροι στη Βρετανία ψήφισαν για την ανεξαρτησία τους από την διεθνή διακυβέρνηση. Αυτό ακριβώς θέλουμε να κάνουμε», δήλωσε ο Τραμπ απευθυνόμενους στους υποστηρικτές του.

«Οι Βρετανοί ψήφισαν για την ανάληψη του ελέγχου για τη μετανάστευση, την οικονομία και την διακυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στη Βρετανία πήραν την τύχη τους στα χέρια τους. Έχουμε ένα αμερικανικό έθνος. Δεν είμαστε διαιρεμένοι. Στις 8 Νοεμβρίου θα έχουμε μία ευκαιρία να επαναδιακηρύξουμε την ανεξαρτησία των ΗΠΑ», δήλωσε ο Τραμπ, σημειώνει η εφημερίδα The Telegraph.

Από την πλευρά του, ο Φάρατζ μιλώντας στους υποστηρικτές του Τραμπ που τον υποδέχτηκαν θερμά, δήλωσε ότι ήρθε μεταφέροντας «μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Το πετύχαμε, κάναμε την 23η Ιουνίου ημέρα της ανεξαρτησίας μας, όταν κατατροπώσαμε το σύστημα. Ήρθαν κοντά μας οι άνθρωποι που δεν είχαν ψηφίσει ποτέ στη ζωή τους αλλά πίστεψαν ότι μπορούν ν' ανακτήσουν τον έλεγχο της χώρας τους, να πάρουν πίσω τον έλεγχο των συνόρων και να κερδίσουν την υπερηφάνεια και την αυτοεκτίμησή τους», τόνισε.

Παρόλο που απέφυγε να συμβουλεύει άμεσα τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ να επιλέξουν τον Τραμπ ως διάδοχο του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ο Φάρατζ μίλησε με έντονο επικριτικό ύφος κατά της αντιπάλου του Αμερικανού μεγιστάνα στις επερχόμενες εκλογές, την Χίλαρι Κλίντον.

«Δεν είναι η θέση μου να σας πω ποιον να ψηφίσετε στις επερχόμενες εκλογές. Ωστόσο, για μένα είναι ξεκάθαρο. Αν ήμουν Αμερικανός πολίτης, δεν θα ψήφιζα την Κλίντον και να με πλήρωναν. Η μάλλον, δεν θα την ψήφιζα και να με πλήρωνε», είπε χαρακτηριστικά ο πρωτεργάτης του Brexit, αφήνοντας αιχμές για το πολιτικό ήθος και την ακεραιότητα της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, άσκησε κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε υποστηρίξει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, σχολιάζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε στους Βρετανούς «σαν να ήμασταν ασήμαντοι».