12 Αυγούστου 2016

Τουρκική πολιτική διακηρύξεων με νέες προκλήσεις στη Δύση

Είναι σίγουροι οι Τούρκοι ότι οι εκβιασμοί τους θα πετύχουν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το στοίχημα Ερντογάν να πειθαναγκάσει τη Δύση να αποδεχθεί τον κομβικό – καθοριστικό ρόλο της Τουρκίας και μάλιστα με πλήρη αποδοχή...
... των τουρκικών «ιδιαιτεροτήτων» οι οποίες συνήθως ξεπερνούν τα εσκαμμένα και αποτελούν πρόκληση στις θεμελιώδεις αρχές και την «ιεραρχία» που καθορίστηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ήταν η σειρά του Τούρκου πρεσβευτή στη Μόσχα να προβεί σε προκλητικές δηλώσεις, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει κανένα δικαίωμα να πει στην Τουρκία με ποιον θα έχει σχέσεις και πως η Άγκυρα θα ενισχύσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα ασχέτως των αντιδράσεων που σημειώνονται.

Μιλώντας σε ρωσικά μέσα, ο Ουμίτ Γιαρντίμ είπε, ότι το ΝΑΤΟ « με κανέναν τρόπο δεν θα περιορίσει τις επαφές μας με άλλες χώρες… δεν έχει το δικαίωμα να μας επιβάλει τους όρους του και να μας υποδεικνύει ποιον πρέπει να συναντούμε, με ποιον να επικοινωνούμε», όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Ria Novosti και ΤASS.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι Ρωσία και Τουρκία έχουν αποφασίσει να αποκαταστήσουν και να αναπτύξουν εκ νέου με γρήγορους ρυθμούς τις διμερείς τους σχέσεις, μη δίνοντας σημασία καν στις φωνές που καλούν για αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΝΑΤΟ για την Τουρκία, ποντάροντας στο ότι η γεωστρατηγική της θέση θα επιλύσει ξανά όλα τα προβλήματα…