26 Ιουλίου 2016

Αμερικανός στρατιώτης παίζει Pokemon στην πρώτη γραμμή! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ενώ πολεμούσε μαζί με τους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά ο Αμερικανός στρατιώτης Λούις Παρκ βρήκε δίπλα του κι ένα Squirtle, ενώ έπαιζε βέβαια το δημοφιλές παιχνίδι Pokemon Go!

Σε μια εικόνα (δείτε τις εικόνες)...
... που δημοσιεύτηκε στο Facebook το Squirtle φαίνεται να βρίσκεται στην έρημο της Μοσούλης και ένα χαρακτηριστικό Pokeball βρίσκεται στην κορυφή του πολυβόλου του στρατιώτη.

Tο πάντρεμα του πολέμου με την καθημερινότητα έχει συγκλονίσει τους χρήστες του διαδικτύου και ο Πάρκ ελπίζει ότι αυτή η φωτογραφία θα κάνει τον γύρω του διαδικτύου (κάτι που έχει ήδη γίνει) συνεπώς τονίζοντας την σκληρή (και αληθινή) καθημερινότητα στο Ιράκ.

Ο Πάρκ ο οποίος ανήρτησε την φωτογραφία στο facebook δήλωσε ότι αυτή του η κίνηση δεν είναι για πλάκα και ότι ελπίζει η προσοχή του κόσμου να στραφεί στην μάχη που δίνουν οι Πεσμεργκά κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο Πάρκ είπε ότι μεγάλωσε παίζοντας Pokemon, παιχνίδι γνωστό σε όλους τους θαυμαστές των video-games. “Παρόλο που δεν έχουμε πολύ χρόνο για να παίζουμε και κακό σήμα (!), το παιχνίδι λειτουργεί μια χαρά στο Ιράκ”, δήλωσε.

Ο Πάρκ είναι πρώην πεζοναύτης, εντάχθηκε εθελοντικά στις δυνάμεις των Peshmerga στο Ιράκ το 2014. “Ήμουν ένας από τους πρώτους 20 που ήρθαν εδώ. Ήθελα να κάνω κάτι. Όλοι έλεγαν ότι ήθελαν να κάνουν κάτι αλλά κανένας δεν έκανε τίποτα”, είπε.

“Παρά το γεγονός ότι η αντίληψη που έχουμε για τον πόλεμο έχει γρήγορους ρυθμούς, ο πόλεμος συχνά είναι αργός και μονότονος με τον περισσότερο καιρό να περνάει χωρίς να κάνουμε τίποτα”.

Αν και ο Πάρκ ειναι μάλλον ο μόνος Pokemon Go παίχτης στην πρώτη γραμμή, έχουν μπει και οι Αμερικανοί πεζοναύτες στο "κόλπο" ανεβάζοντας μια εικόνα του Pikachu στο Twitter με την φράση “ Φύγε από την πρώτη γραμμή Pikachu! Παραβίασες τους κανόνες ασφαλείας!”