26 Ιουλίου 2016

“Χρυσάφι” για το iPhone που βγήκε στην TV ο Ερντογάν!

Όταν σοκαρισμένη δεχόταν το τηλεφώνημα και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής διαπίστωνε ότι ήταν ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος εν συνεχεία έβγαινε μέσω...
... διαδικτυακής εφαρμογής – κοινωνικού δικτύου (FaceTime) «ζωντανά» για να μιλήσει στους Τούρκους πολίτες – οπαδούς του να αντιδράσουν στο πραξικόπημα που βρισκόταν σε εξέλιξη, ποτέ δεν θα περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε!

Το περιστατικό καταγράφηκε στην Ιστορία και πολλοί είπαν ότι ένα iPhone (ο τύπος του τηλεφώνου που διέθετε η δημοσιογράφος Χαντέ Φιράτ, επικεφαλής του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου CNN-Turk στην Κωνσταντινούπολη) εξουδετέρωσε ένα πραξικόπημα, αφού έφερε στο προσκήνιο δυναμικά τον εξαφανισμένο μέχρι εκείνη την ώρα Ερντογάν.

Το ενδιαφέρον είναι όμως, ότι το τηλέφωνο αυτό έχει γίνει αντικείμενο… του πόθου πάμπλουτων, οι οποίοι προσφέρουν γη και ύδωρ για να το αποκτήσουν! Όπως έγινε γνωστό, Σαουδάραβες και άλλοι πάμπλουτοι οικονομικοί παράγοντες από την περιοχή του Κόλπου, έχουν αποδυθεί σε πλειστηριασμό καταθέτοντας δελεαστικές προσφορές στη δημοσιογράφο για την αγορά του ιστορικού τηλεφώνου.

Υπάρχουν ήδη πολλές προσφορές της τάξεως των 250.000 δολαρίων, ενώ «πλειοδότης» μέχρι στιγμής έχει αναδειχθεί ένας Σαουδάραβας κροίσος-επιχειρηματίας, ου χρησιμοποιεί το όνομα Αμπού Ρακάν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, που πρόσφερε ένα εκατομμύριο σαουδαραβικά ριάλ, που αντιστοιχούν σε 266.000 δολάρια ΗΠΑ!

Δήλωσε, ότι πρόκειται για ένα iPhone που έσωσε ένα ολόκληρο έθνος, τους Τούρκους και απέτρεψε αιματοκύλισμα. Έτσι είπε… Διατύπωσε την επιθυμία να το αγοράσει και να το δωρίσει στο σαουδαραβικό εθνικό μουσείο για τους Άραβες, για να πληροφορηθούν τις συνέπειες των επαναστάσεων και των μαχών!

Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι ότι η δημοσιογράφος δείχνει να μην έχει δελεαστεί από τις προσφορές αυτές και δηλώνει ότι δεν έχει καν απαντήσει! Να υποθέσει κανείς ότι έχει υπάρξει ενδιαφέρον απόκτησής του από «ισχυρούς» και εντός Τουρκίας που διαθέτουν την απαραίτητη ρευστότητα; Αν μας εννοείτε…

Το βέβαιο είναι ότι στην υπόθεση υπάρχει η τραγική ειρωνεία των απαγορεύσεων του καθεστώτος Ερντογάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη σωτηρία του… και λίγο μετά την οριστική επιβίωσή του από την πρώτη φάση τουλάχιστον του πραξικοπήματος, δείχνει να μην έχει μεταβάλει άποψη, πιστός στην ολοκληρωτική και αντιδημοκρατική του νοοτροπία…