19 Ιουλίου 2016

«Οι ΗΠΑ ήθελαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν»

Κονδυλοφόρος του "σουλτάνου" ξεσπαθώνει

Ο αρθρογράφος της τουρκικής Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, έγραψε άρθρο με το οποίο ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να δολοφονήσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως τον καταγγέλλει...


... ο επίσης Τούρκος δημοσιογράφος, Μαχίρ Ζεϊνάλοβ, πρόκειται για κονδυλοφόρο στις υπηρεσίες του «σουλτάνου» που γράφει ό,τι του λέει ο «αφέντης» του δίχως καμία αντίρρηση.

Αυτό λοιπόν που εννοείται, είναι ότι οι θεωρίες περί δολοφονίας του Ερντογάν από τις ΗΠΑ ξεκινoύν από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο και έχουν να κάνουν με το κλίμα αντιδυτικής – αντιαμερικανικής υστερίας που σκοπίμως καλλιεργεί ο Ερντογάν για να συσπειρώσει γύρω του τον ισλαμιστικό όχλο.

Στο πύρινο άρθρο του ο Καραγκιούλ καλλιεργεί μια ατμόσφαιρα «πολιορκίας» της Τουρκίας, ότι η χώρα κινδυνεύει από παντού κι από όλους.  Κατακεραυνώνει τους «προδότες του [ιμάμη] Γκιουλέν» και αναφέρεται στο αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής ως μια «ιστορική νίκη για τους πατριώτες».

Περιγράφει αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Τουρκία ως έναν «νέο πόλεμο ανεξαρτησίας» και ότι η Παρασκευή 15 Ιουλίου, του αποτυχημένου πραξικοπήματος, είναι η ημερομηνία της ίδρυσης της νέας Τουρκίας. Αναφέρεται σε έναν νέο αγώνα που κανείς δεν πρέπει να υπολογίσει το κόστος γιατί στόχος είναι η νίκη.

Από τις αράδες του δεν απουσιάζουν το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και το Ισλαμικό Κράτος, δύο ακόμα εχθροί της Τουρκίας.

Καταγγέλλει τις ΗΠΑ ότι όχι μόνο είχαν οργανώσει το πραξικόπημα αλλά και ότι σκόπευαν να προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο στην Τουρκία, «για να αλληλοσκοτωθεί το έθνος». Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι είναι μια από τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία και βεβαιώνει το κοινό του ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν.

Στη συνέχεια το κείμενό του «ξεφεύγει» σε ένα αχαλίνωτο βλακώδες συνωμοσιολογικό παραλήρημα, όπου εμπλέκονται CIA και Μοσάντ, δηλαδή οι συνήθως ύποπτες μυστικές υπηρεσίες, μιλά για σχεδιασμούς να προκληθούν συγκρούσεις μεταξύ Αλεβιτών και σουνιτών, αλλά και Τούρκων με Κούρδων, μιλά για τα σχέδια διχοτόμησης της Τουρκίας και καλεί τους αναγνώστες του να δώσουν τον αγώνα για τη σωτηρία της Τουρκίας. (tribune)