19 Ιουλίου 2016

Θεσσαλονίκη: Σταμάτησαν το λεωφορείο που βλέπετε για να κάνουν γκράφιτι

Ασύδοτες οι αλητοπαρέες προστατευμένες της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Σκηνές απείρου κάλλους με τον οδηγό του τουριστικού λεωφορείου να αναγκάζεται να σταματήσει. Τα όσα συνέβησαν τα επόμενα λεπτά προκαλούν πολλές συζητήσεις...

Αγνώριστο έκαναν...


... το γνωστό «κόκκινο» τουριστικό λεωφορείο που κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, οι συμμετέχοντες του ''No borders'', μιας διοργάνωσης σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο του ΑΠΘ από αναρχικούς αλληλέγγυους και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έξω από το χώρο του ΑΠΘ όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι αλληλέγγυοι, σταμάτησαν το τουριστικό λεωφορείο και επιδόθηκαν σε μια σειρά… γκράφιτι πάνω σε αυτό. Οι τουρίστες έδειχναν να τα έχουν χαμένα.


Η ιδιοκτήτρια του λεωφορείου Ιωάννα Τουλκερίδου, κάνει λόγο για καταστροφή. Τονίζει πως το «λεωφορείο θέλει βάψιμο από την αρχή και νέα αυτοκόλλητα. Το κόστος της ζημιάς ξεπερνά τα 3.500 ευρώ» όπως είπε. Υποστήριξε δε πως: «Δεν είναι η πρώτη φορά που το καταστρέφουν. Επιτέλους πρέπει να μπει μια τάξη στους δρόμους της πόλης».

Την αντίθεσή τους για τη διοργάνωση έχουν εκφράσει φορείς της πόλης, ο πρύτανης του ιδρύματος Περικλής Μίτκας και ο Γιάννης Μπουτάρης. Όσο για τους δράστες; Μετά την ολοκλήρωση του γκράφιτι, επέστρεψαν στο ΑΠΘ, όπου έχουν κατασκηνώσει τις τελευταίες μέρες... (karfitsa.gr)