24 Ιουλίου 2016

Στο τουρκικό κράτος η περιουσία των ιδρυμάτων του Γκιουλέν

Υπολογίζεται σε πάνω από ένα δισ. δολάρια

Στο κράτος η κυριότητα των ιδρυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ Στο κράτος θα περιέλθει η κυριότητα των ιδρυμάτων που σχετίζονται με την Φετουλαχιστική Τρομοκρατική Οργάνωση (FETÖ) που...


... αποπειράθηκε να διαπράξει πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουρετίν Τζανίκλι.

Ο Τζανίκλι προέβη σε δηλώσεις μετά την δημοσίευση του πρώτου διατάγματος με ισχύ νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στο πλαίσιο της Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης που κηρύχθηκε στη χώρα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ στις 15 Ιουλίου και πως έκλεισαν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ιδρύματα υγείας, συνομοσπονδίες συνδικάτων και ιδιωτικά πανεπιστήμια που ανήκαν στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση.

Στην Γενική Διεύθυνση Βακουφιών θα περιέλθει η κυριότητα της ακίνητης περιουσίας της τρομοκρατικής οργάνωσης, η αξία της οποίας υπερβαίνει κατά πολύ το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ανέφερε ο Τζανίκλι και πρόσθεσε πως ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης, που ξεπερνά τα 1.000, θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται υπό την επίβλεψη του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και ότι το υπουργείο Υγείας θα αναζωογονήσει τα ιδρύματα υγείας της τρομοκρατικής οργάνωσης.