1 Ιουλίου 2016

Σχέδιο αφελληνισμού των τραπεζών και πλήρη ελέγχου της ελληνικής οικονομίας

Με ένα πιθανό «σχέδιο ελέγχου και αφελληνισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων με προκάλυμμα την εταιρική διακυβέρνηση και παραβιάζοντας το δίκαιο του μετόχου» ασχολείται η εφημερίδα «Ημερησία», επικαλούμενη...
... γεγονότα όπως αυτά έλαβαν χώρα καταρχήν στην Τράπεζα Πειραιώς.

Πηγές της αγοράς βλέπουν πίσω από συγκεκριμένες εξελίξεις την προσπάθεια να ελέγξει την Τράπεζα Πειραιώς αλλά κυρίως τα «κόκκινα δάνεια» της τράπεζας το hedge fund που διευθύνει ο Τζον Πόλσον.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κερδοσκοπικό fund που ελέγχει το 10% της τράπεζας είχε εναντιωθεί στη διαδικασία επιλογής και την υπονόμευσε επειδή επιθυμεί να τοποθετήσει πρόσωπο της αποκλειστικής του επιλογής για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Η επιχείρηση κατά της τράπεζς επιχειρείται να συντελεσθεί όχι με την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου, αλλά μόνον με τον διοικητικό έλεγχο αυτής, μέσω καίριων μηχανισμών, τονίζει η «Ημερησία».

Στην αγορά κάνουν λόγο για ανοικτό πόλεμο με στόχο τον απόλυτο έλεγχο των «κόκκινων δανείων» και μέσω αυτών μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, οι οποίες, κατά αυτόν τον τρόπο, θα περάσουν στα χέρια των παγκοσμιοποιητών, με τους επιχειρηματίες να είναι πλήρως εξαρτημένοι.

Στον στόχο των «αρπακτικών» της παγκόσμιας διαπλοκής δεν είναι μόνο η Τράπεζα Πειραιώς αλλά και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο οποίο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, αναμένονται ριζικές αλλαγές στην σύνθεση της διοίκησης του Ταμείου, με απομάκρυνση των Ελλήνων και αντικατάστασή τους από ξένα στελέχη.

«Κόκκινα» ονομάζονται τα δάνεια, τα οποία εκείνοι που τα είχαν πάρει αδυνατούν να τα ξεχρεώσουν. Από τα «κόκκινα» δάνεια, το 35% αφορούν στη στέγη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το 5% σε καταναλωτικά και το 65% αυτών προέρχονται από μεγάλες επιχειρήσεις.

Στόχος των παγκοσμιοποιητών, που εκφράζονται μέσω των οικονομικών οίκων και των πολυεθνικών, είναι να εξαγοράσουν όλα τα χρέη και κατά αυτόν τον τρόπο πολίτες και κράτη να εξαρτώνται από την παγκόσμια κυβέρνηση, την οποία ετοιμάζονται να φέρουν μέσω χάους.

Έτσι, προ των πυλών βρίσκονται ξένα funds τα οποία, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζονται να βάλουν για τα καλά το χέρι τους στην διαχείριση των κόκκινων δανείων αλλά και των τραπεζών.

Τα ιδιωτικά Funds αποτελούν δεξαμενές χρημάτων που συγκεντρώνονται από επενδυτές-υπαλλήλους της παγκόσμιας διαπλοκής, οι οποίοι εξυπηρετούν τα σχέδια συγκεντρωτισμού του πλούτου σε ένα κέντρο διαχείρισης και άρα εξουσίας, το οποίο επιδιώκει να πάρει υπό τον έλεγχό του όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, στα οποία χρωστάμε.