4 Ιουλίου 2016

Όλα τα 'χει η Μαριορί... ο φερετζές της έλειπε

4 νόμιμα τζαμιά σε Αθήνα και Θήβα

Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τα παράνομα τζαμιά προκειμένου αυτά να σταματήσουν να λειτουργούν κρυφά ενώ δημιουργεί νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό. Σύμφωνα με...


... πληροφορίες νομιμοποιήθηκαν τρία τζαμιά στην Αθήνα και ένα στη Θήβα.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Στρασβούργο ανακοίνωσε τη δημιουργία και λειτουργία τζαμιού στο Βοτανικό, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε έκταση 20 στρεμμάτων στο Σχιστό, που παραχωρήθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, θα δημιουργηθεί νεκροταφείο ειδικά για μουσουλμάνους.

Τη μελέτη για το τζαμί στο Βοτανικό έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Τομπάζη και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα είναι μοντέρνου ύφους, ανάλογο με αυτά που υπάρχουν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας  επιχειρείται να μπει τάξη στην αναρχία των παράνομων μουσουλμανικών χώρων λατρείας καθώς εκτός από αυστηρές προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία ευκτήριων οίκων, όπως ονομάζονται τα τζαμιά, θα έχουν και δικό τους ΑΦΜ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, δεν λειτουργούν μόνο παράνομα τζαμιά στην Αττική, αλλά και χώροι λατρείας άλλων θρησκειών, όπως βουδιστικοί παράνομοι ναοί, ενώ έχει καταγραφεί και χώρος λατρείας της περσικής θρησκείας μπαχάι.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να τεθούν κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, καθώς δεν πληρούνται ούτε οι βασικοί κανόνες στα περισσότερα από αυτά», λέει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επίσημη δημοσιοποίηση της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό και τη νομιμοποίηση όσων παράνομων τζαμιών πληρούν τα κριτήρια, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να κλείσει όσους χώρους λειτουργούν παράνομα.

O Νίκος Φίλης και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής συναντήθηκαν πρόσφατα στο υπουργείο Παιδείας με εκπροσώπους των μουσουλμάνων. Ο κ. Φίλης τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα φροντίσει ώστε να ληφθούν σοβαρά υπόψη όσα αιτήματα εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.