25 Ιουνίου 2016

Αμπντουρραχμάν Ντιλιπάκ, Τούρκος ισλαμιστής: "Δεν υπάρχει θρησκεία χριστιανισμός"

Ο Αμπντουρραχμάν Ντιλιπάκ έχει στο άρθρο του τον τίτλο "Χριστιανισμός μια πολιτιστική ενσωμάτωση", και γράφει:

Μετά από τον προφήτη Χριστό εμφανίστηκε μια τέτοια θρησκεία. Αυτός μάλιστα...


... που την παρουσίασε ήταν ένας Εβραίος καταγόμενος από την Ταρσό, ονόματι Σαούλ που ήταν διώκτης των ιδεών του προφήτη Χριστού.

Στους δρόμους της Δαμασκού συναντά το πνεύμα του προφήτη Χριστού, εισέρχεται στην θρησκεία αυτή, ανακηρύσσει την νέα θρησκεία στην Αντιόχεια και εκεί χτίζει και την πρώτη εκκλησία… Ακολούθως πάει σε Άγκυρα, μέσω Σμύρνης πάει Θεσσαλονίκη, Καισάρεια και ταξιδεύει στην  Ρώμη. Αυτός δεν ήταν απόστολος… Εμφανίζει μια θρησκεία με λίγο από παγανισμό μικτή με την ρωμαϊκή παράδοση… Μια θρησκεία που επιτρέπει το χοιρινό και το κρασί.

Στην πραγματικότητα ο προφήτης Ιησούς ήταν ένας μουσουλμάνος που προερχόταν από την παράδοση Beni του Ισραήλ. Το όνομα της θρησκείας ου έρχεται από τον προφήτη Αδάμ, από τον προφήτη Χριστό και από τον προφήτη Μωάμεθ είναι Ισλάμ…

Στην Δύση με την πτώση της οικονομίας, ο κόσμος σβήνει την καταχώρηση του θρησκεύματος για να γλυτώσει από τον υπέρ εκκλησίας φόρο. Άλλωστε για αυτούς η θρησκεία είναι μια πολιτιστική ενσωμάτωση. Ένα θέμα συνείδησης. Και το αποτέλεσμα είναι ότι ενώ το 2011 το ποσοστό των Άγγλων που δήλωναν πως δεν ανήκουν σε καμία θρησκεία ήταν 25%, το ποσοστό αυτό έφτασε σήμερα στο 48%.

Παρά το ότι οι καθολικοί στο Λονδίνο είναι στο 14,8% και οι μουσουλμάνοι 13,5%, η αγγλικανική εκκλησία και οι καθολικοί χάνουν δέκα φορές περισσότερους πιστούς από όσους κερδίζουν. Και ακόμη και αυτοί οι οποίοι κερδίζονται είναι απόκρυφοι τύποι, παιδιά χριστιανικών οικογενειών, ηλικιωμένοι και συναισθηματικοί τύποι και άτομα με ψυχολογικά προβλήματα… Πρόκειται για μια κοινότητα η οποία σταδιακά φθίνει…

Και αυτή η κατάσταση δεν είναι έτσι μόνο στην Αγγλικανική εκκλησία. Και στον καθολικισμό η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική. Άλλωστε οι δεσμοί που έχουν οι προτεστάντες με την θρησκεία είναι πολύ χαλαροί… (t24.com.tr/tourkikanea)