19 Ιουνίου 2016

Στα σχέδια της Τουρκίας η ναυπήγηση παραπάνω εκ του ενός αεροπλανοφόρου!

Στα σχέδια της Τουρκίας η ναυπήγηση παραπάνω εκ του ενός αεροπλανοφόρου! Αυτό τουλάχιστον διεμήνυσε ο "σουλτάνος" Ερντογάν.

Πρόκειται για τη ναυπήγηση...


... ενός μεγάλου εκτοπίσματος αεροπλανοφόρου, εκτός από την ναυπήγηση που έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό και αφορά σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος παρευρισκόμενος σε εκδήλωση του τουρκικού ναυτικού δήλωσε πως δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να βάλει εμπόδιο στη δημιουργία και λειτουργία από μέρους Τουρκίας ενός ή παραπάνω αεροπλανοφόρων.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, "η εξωτερική εξάρτηση της Τουρκίας σε οπλικά συστήματα ήταν περίπου 80% το 2002, αλλά έχει πέσει στο 40% σήμερα", γεγονός που δίνει το πάτημα στην τουρκική αμυντική βιομηχανία να απλώσει τα πλοκάμια της, ενώ ο ίδιος παραδεχόμενος τόνισε πως "Δεν γίνεται να υστερούμε στα θέματα αμυντικής βιομηχανίας από τις άλλες μεγάλες χώρες λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής μας θέσης".

Το εν λόγω αεροπλανοφόρο βέβαια ακόμα βρίσκεται στα χαρτιά, ωστόσο στρατιωτικές πηγές από την Άγκυρα υποστηρίζουν ότι θα είναι ξεκάθαρα μία κατασκευή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της θαλάσσιας περιοχής της Μεσογείου, με τους Τούρκους να εκφράζουν για άλλη μια φορά τη μεγαλομανία τους όσο αφορά τον ηγεμονικό ρόλο που θέλουν συνεχώς να παίζουν στην Αν. Μεσόγειο.