21 Μαΐου 2016

PKK: Κόλαση πυρός κατά τουρκικού φυλακίου…(ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο βίντεο από επίθεση του PKK σε Τουρκικό φυλάκιο δημοσιεύτηκε στον ιστοχώρο Gerila TV και αναδημοσιεύτηκε από τον ιστοσελίδα Al-Masdar News.

Όπως φαίνεται στο βίντεο...


... το τουρκικό φυλάκιο βρίσκεται σε απομονωμένη ορεινή περιοχή σε ύψωμα και περιλαμβάνει δύο μόνιμες και έξι πρόχειρες κατασκευασμένες με αμμόσακους οχυρωμένες θέσεις κατασκευασμένες περιμετρικά του υψώματος πρόχειρα παραλλαγμένες.

Στην περίμετρο του φυλακίου έχει τοποθετηθεί μονό συρματόπλεγμα το οποίο όπως φαίνεται στο βίντεο δεν εμπόδισε του μαχητές του PKK να προσεγγίσουν σε απόσταση μερικών μέτρων τις προωθημένες οχυρωμένες θέσεις.

Σύμφωνα με το βίντεο στο παρατηρητήριο βρίσκονται περίπου 30 άνδρες με πλήρη εξοπλισμό οι οποίου διαβιούν σε 8 επίσης πρόχειρα ανεπτυγμένα καταλύματα. Κατά την διάρκεια της επίθεσης οι μαχητές του PKK χρησιμοποίησαν βαριά πολυβόλα RPG-7 και ελαφρύ οπλισμό.

Μάλιστα όπως φαίνεται η χρήση RPG-7 είναι συνεχόμενη ενώ μέρος του φυλακίου έχει παραδοθεί στη φωτιά. Προς το τέλος του βίντεο φαίνεται η σταδιακή καταστροφή των οχυρωμένων θέσεων με RPG-7 καθώς και η διείσδυση τουλάχιστον ενός μαχητή του PKK στην περίμετρο του φυλακίου.

Στο βίντεο δεν αναφέρεται η τοποθεσία του φυλακίου το οποίο βρίσκεται εντός τουρκικού εδάφους ούτε οι απώλειες των δύο πλευρών (σ.σ. αν και φαίνεται ότι αφήνουν τους Τούρκους να απομακρυνθούν και μετά εξαπολύουν την επίθεση). (viadiplomacy)