1 Μαΐου 2016

Και στην Κροατία βάζει πόδι η Τουρκία

100 χρόνια από την εισαγωγή του Ισλάμ ως επίσημης θρησκείας στην Κροατία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εγκαινίασε το Κέντρο Τουρκικού Πολιτισμού Γιουνούς Εμρέ στην Κροατία.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε παραδείγματα κοινών λέξεων στην τουρκική...


... και την κροατική γλώσσα.

«Και μόνο η λέξη ortak (συνέταιρος) δείχνει τον συνεταιρισμό που έχουμε μεταξύ μας. Το Ινστιτούτο Γιουνούς Εμρέ στο Ζάγκρεμπ, πέρα από την προβολή του τουρκικού πολιτισμού, θα παρέχει δωρεάν διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας. Η έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζουμε αυτή τη στιγμή είναι αυθεντική, δεν είναι ρεπλίκα. Εύχομαι αυτό το κέντρο να είναι καλορίζικο για όλους».

100 χρόνια από την εισαγωγή του Ισλάμ ως επίσημης θρησκείας στην Κροατία
Ο πρόεδρος Ερντογάν παρέστη σε εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την εισαγωγή του Ισλάμ ως επίσημης θρησκείας στην Κροατία. Στην ομιλία που έκανε απευθυνόμενος σε κληρικούς από διάφορες χώρες του κόσμου, έδωσε έμφαση στην ενότητα και την ομόνοια.

«Όταν υποστηρίζετε με ειλικρίνεια την κουλτούρα της συμβίωσης, να είστε βέβαιοι ότι αυτοί που πασχίζουν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ μας, θα πνιγούν στο ίδιο τους το σκοτάδι». Αυτό δήλωσε, προσθέτοντας ότι θεωρεί πως οι διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμοί της Τουρκίας, είναι ο πολύτιμος θησαυρός της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν παρέστη και την συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ζάγκρεμπ.     «Είναι παραπλανητικό και λάθος να διαβάζονται μέσα από τα τραγικά γεγονότα της ιστορίας οι σχέσεις μεταξύ θρησκειών», ανέφερε στην ομιλία του.