10 Μαΐου 2016

Δικαστής επί 30 χρόνια παρενοχλούσε σεξουαλικά κατηγορούμενους!

Με αντάλλαγμα την προνομιακή μεταχείρισή τους στο δικαστήριο  

Ένας δικαστής από το Αρκάνσας των ΗΠΑ, ονόματι Joe Boeckmann, κατηγορείται πως επί σειρά 30 ετών παρενοχλούσε σεξουαλικά και διατηρούσε ακατάλληλες σχέσεις...

... με κατηγορούμενους στις υποθέσεις που εκδίκαζε. O Boeckmann παραιτήθηκε, μετά την εύρεση φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου στον προσωπικό του υπολογιστή.

Το τηλεοπτικό κανάλι «Fox 16» ανέφερε ότι η παραίτηση του δικαστή Joe Boeckmann τέθηκε αμέσως σε ισχύ, ενώ στην επιστολή παραίτησής του, ο ίδιος υποσχέθηκε πως: «δεν θα αναζητήσει ποτέ απασχόληση ως τοπικός, δημοτικός, πολιτειακός ή δημόσιος υπάλληλος στην πολιτεία του Αρκάνσας».

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του «Fox 16» αρκετοί νεαροί κατηγορούμενοι υποθέσεων, τις οποίες είχε εκδικάσει ο Boeckmann, φωτογραφήθηκαν γυμνοί στο σπίτι του δικαστή. Ακόμα, ο πρώην δικαστής φαίνεται πως είχε χρηματίσει κάποιους από αυτούς.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της δικαστικής επιτροπής, David Sachar, σχολίασε πως: «Πρόκειται για έναν εγκληματία που χρησιμοποίησε την δικαστική του εξουσία για να ικανοποιήσει τις διεφθαρμένες επιθυμίες του. Κάθε λεπτό που διατέλεσε ως δικαστής, αποτέλεσε προσβολή προς το δικαστήριο του Αρκάνσας».

Ο πρώην δικαστής δεν έχει κατηγορηθεί νομικά για εγκληματική ενέργεια, αν και ο Sachar τόνισε ότι έχει παραδώσει τα στοιχεία στην κρατική αστυνομία τους Αρκάνσας, σε ειδικό εισαγγελέα και τις ομοσπονδιακές αρχές.

Όπως είπε ο ίδιος, υπάρχουν ισχυρισμοί ατόμων πως ο Boeckmann, όταν εκτελούσε χρέη δικηγόρου, τους χρημάτισε για να μην μιλήσουν στους ανακριτές. Ακόμα, ανακαλύφθηκαν εκατοντάδες επιταγές, υπογεγραμμένες από τον πρώην δικαστή, με τις οποίες πλήρωνε δικηγόρους υπεράσπισης για διάφορους κατηγορούμενους.

Τα στοιχεία, μάλιστα, αποκαλύπτουν πως ο Boeckmann έδειχνε προνομιακή μεταχείριση προς λευκούς άνδρες, τους οποίους καταδίκαζε σε κοινωνική εργασία, όπως μάζεμα σκουπιδιών, κοντά στο σπίτι του. Ακόμα, ο πρώην δικαστής τους εξανάγκασε να πραγματοποιήσουν σεξουαλικές πράξεις, ενώ εκείνος τους μαγνητοσκοπούσε, με αντάλλαγμα την πληρωμή των αμοιβών των δικηγόρων τους ή την αποπληρωμή των προστίμων τους.

Η έρευνα, η οποία διήρκεσε πάνω από έναν χρόνο, ξεκίνησε μετά την καταγγελία πως ο Boeckmann δεν αποσύρθηκε από μια υπόθεση, στην οποία εμπλεκόταν μια συγγενής ενός άντρα, με τον οποίον ο πρώην δικαστής φαίνεται πως διατηρούσε πολυετή ερωτικό δεσμό.