20 Απριλίου 2016

Παρ' ολίγον ρινγκ το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Απολυμένοι της καθαριότητας κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις εναντίον του δημάρχου

Άναψαν τα αίματα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου, όταν απολυμένοι συμβασιούχοι της καθαριότητας του δήμου κινήθηκαν απειλητικά...


... κατά του δημάρχου Αστέριου Γαβότση.

Σύμφωνα με το politesoraiokastrou.gr, τα πνεύματα οξύνθηκαν μετά τη τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος μάλιστα κατά τη διάρκεια της μεγάλης έντασης δέχτηκε ένα μπουκάλι νερό στο πρόσωπο.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και απειλήθηκαν επεισόδια, όταν οι απολυμένοι συμβασιούχοι κινήθηκαν κατά του δημάρχου. Επικράτησε κλίμα σύγκρουσης, ωστόσο τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. 

Υπενθυμίζεται πως οι 53 απολυμένοι συμβασιούχοι της καθαριότητας προσελήφθησαν κανονικά (με διαδικασία ΑΣΕΠ) στην εκπνοή του περασμένου έτους και τρεις μήνες μετά ο δήμος προχώρησε στις καταγγελίες των συμβάσεών τους, πριν αυτές λήξουν.

Στην αρχή του δημοτικού συμβουλίου -που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ- η διοίκηση απέρριψε την πρόταση που είχε καταθέσει σύσσωμη η αντιπολίτευση για αναμόρφωση προϋπολογισμού, με σκοπό να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν οι απολυμένοι συμβασιούχοι.

Τι δηλώνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης προέβη στην εξής δήλωση:

«Η κοινωνική ευαισθησία μας είναι δεδομένη κυρίως στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Έχουμε την καλή διάθεση, και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ώστε να εξευρεθεί τρόπος επίλυσης του προβλήματος που ανέκυψε με το έκτακτο προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας.

Πάνω από όλα όμως θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες χρηστής δημόσιας διοίκησης από τους οποίους δεν πρόκειται ποτέ να ξεφύγουμε ούτε στο ελάχιστο. Η δημόσια διοίκηση ασκείται ή πρέπει να ασκείται κατ’ εξοχήν με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και όχι με βάση το συναίσθημα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρεσβεύουμε την κοινωνική αναλγησία.