27 Μαρτίου 2016

Πολιτικές επιλογές ευνοούν την τρομοκρατία

Περίμενα να δημιουργήσει θόρυβο και αφορμή για πολλές συζητήσεις η τοποθέτηση του Γερμανού ειδικού σε θέματα ασφαλείας Γιόαχιμ Κράουζε, στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk, που αναδημοσίευσε...


... η Deutsche Welle, ότι «οι ελλείψεις στην αντιτρομοκρατική ασφάλεια είναι εν μέρει πολιτική επιλογή».

Υποστήριξε δηλαδή, πως κατά συνειδητό τρόπο οι πολιτικοί στις ευρωπαϊκές χώρες δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα φύλαξης από τρομοκρατικές ενέργειες. Στην Ευρώπη έχει ανοίξει μεγάλος κύκλος συζητήσεων, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, επειδή δυστυχώς κυριαρχούν ακόμη αριστερίστικα ιδεολογήματα που απαγορεύουν αφενός την ορθή αντιμετώπιση μιας επικίνδυνης κατάστασης, και αφετέρου την απόκρυψη των περιστατικών που παρουσιάζουν και μια άλλη εικόνα από αυτήν που θέλουν να κάνουν γνωστή οι ελληνικές κυβερνήσεις, ιδίως η σημερινή με τις άκρως ανεθνικές αντιλήψεις.

Το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, με πολύωρες αναφορές περιγράφουν την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες. Είναι προφανές πως ο ανθρωπισμός που διακατέχει τους Έλληνες μάς οδηγεί να συμπάσχουμε, ιδίως με την αφάνταστη ταλαιπωρία μικρών παιδιών και γυναικών, που άλλα περίμεναν να συναντήσουν ξεκινώντας το μακρινό ταξίδι τους. Και η φιλάνθρωπη διάθεση των Ελλήνων εκδηλώνεται εμπράκτως και ποικιλοτρόπως.

Όμως, απειροελάχιστος χρόνος, ή και καθόλου, δεν αφιερώνεται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες από την παρουσία προσώπων, που μέσα στο μεγάλο πλήθος προσφύγων και λαθρομεταναστών, είναι προφανές πως δεν διακατέχονται από την ίδια επιθυμία ειρηνικής αντιμετώπισης αυτής της πολύ δύσκολης κατάστασης.

Σε ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η δημοσιογράφος που κάλυπτε γεγονότα από τη Ειδομένη, κινδύνευσε από την επιθετικότητα προσφύγων και αναφέρθηκε στα προβλήματα των κατοίκων: Ληστείες, κλοπές ζώων, απειλές εναντίον πολιτών, εισβολές σε σπίτια, καταστροφές δημόσιας περιουσίας είναι μερικά από τα περιστατικά που καταγγέλλονται από κατοίκους, οι οποίοι δηλώνουν πως έχουν φτάσει στα όρια της υπομονής τους. «Φοβόμαστε» δηλώνουν οι κάτοικοι μπροστά στην κάμερα. «Δεν θα τελειώσει αυτή η ιστορία; Επιτέλους άμα τους θέλουν ας τους πάρουν αυτοί! Τι μας τους στείλανε εδώ;»

Αυτήν την εικόνα, γιατί δεν την γνωρίζει ο ελληνικός λαός; Γιατί η κυβέρνηση θεωρεί πως πρέπει αγόγγυστα να υπομένουν οι Έλληνες, οι οποίοι και να μη τολμούν να αντιδράσουν, επειδή θα χαρακτηριστούν ακραίοι, ξενοφοβικοί, ή και ρατσιστές ακόμη; Η δε προστασία, στην ουσία, που παρέχεται στα εγκληματικώς δρώντα άτομα, όσα κι αν είναι αυτά, θα τα καταστήσει επικίνδυνα από την στιγμή που, σχεδόν βέβαιο, θα παραμείνουν στην Ελλάδα μονίμως, ή επί μακρόν.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, είπαν ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο ότι "Με κλειστά τα ευρωπαϊκά σύνορα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εκδήλωση επιθέσεων σε στόχους ξένων συμφερόντων στη χώρα μας. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας τζιχαντιστής που έχει έρθει από τις εμπόλεμες ζώνες δεν μπορεί να σχηματίσει πυρήνα που θα ανοίξει πυρ σε κάποιο ξενοδοχείο ελληνικού νησιού, όπου έχουν καταλύσει ξένοι τουρίστες; Κανείς", κατέληξε. Δεν πρόκειται μόνο για τζιχαντιστές. Λιγότερο επικίνδυνοι είναι οι ληστές;

Και πώς προέκυψαν τα κλειστά σύνορα; Από την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης των «ανοιχτών συνόρων» που έφερε στην χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Το κουτοπόνηρο χαμόγελο της κας. Υπουργού, απαντώντας στην ερώτηση «τι γίνονται οι πρόσφυγες – δεν ξέρω… χάνονται», πόσο καιρό μπορούσε να γίνει ανεκτό από τους Ευρωπαίους, όταν διαπίστωσαν πως αυτοί που «χάνονταν» έφυγαν ελεύθερα για τις χώρες τους κατακλύζοντας την Ευρώπη; Ήρθε η ώρα που αντέδρασαν, και πληρώνει ο λαός τις «εξυπνάδες» της ελληνικής κυβέρνησης. Τώρα που έκλεισαν τα σύνορα, δεν «χάνονται» αλλά μένουν εδώ, δημιουργώντας μύρια όσα προβλήματα.

Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε; Διαβάστε ένα μνημείο ασυναρτησίας και έκφρασης αραχνιασμένων ιδεοληπτικών στερεοτύπων που αποτελεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (με αφορμή το τρομοκρατικό κτύπημα στις Βρυξέλλες): 
«Η τρομοκρατία και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός μπορούν και πρέπει να ηττηθούν με την ενεργοποίηση ενός διεθνούς κινήματος για την ειρήνη και τη δημοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Ποιος επιτέλους θα μας εξηγήσει, με ποιο τρόπο το διεθνές κίνημα για την ειρήνη, αποτρέπει τους βιασμούς, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις από ισλαμιστές, τις ληστείες, πώς εμπόδισε τους πρόσφυγες να πάρουν λοστάρια στην Ειδομένη, να την ανακηρύξουν γκέτο και να μη επιτρέπουν στους κρατικούς υπαλλήλους να εισέλθουν;

Να, γιατί έχει δίκαιο ο Γερμανός ειδικός σε θέματα ασφαλείας Γιόαχιμ Κράουζε, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι πολιτική απόφαση που ευνοεί τις καταστάσεις που άθελά μας ζούμε. Διαπίστωση που «θάφτηκε».
Ο Μακεδών