1 Μαρτίου 2016

Στρατό στα σύνορα με την Τουρκία στέλνει η Βουλγαρία

«Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε στρατιώτες στα σύνορα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ αναφερόμενος στην ετοιμότητα του στρατού για κοινή δράση με το ΥΠΕΣ με στόχο...


... την ασφάλεια των συνόρων σε ότι αφορά την ροή των προσφύγων.

Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αντιδράσουμε, είπε ο υπουργός. Οι στρατιώτες οι οποίοι θα σταλούν στα σύνορα θα περιπολούν από κοινού με τις υπηρεσίες του ΥΠΕΣ, ενώ η κράτηση των παράνομων μεταναστών θα πραγματοποιείται από την αστυνομία.

Το ηγετικό ρόλο στην ασφάλεια των συνόρων παραμένει το υπουργείο Εσωτερικών. Αναμένεται η πραγματοποίηση μικτών συνεδριάσεων, για το συντονισμό των δυο υπουργείων.

Στα 269 χλμ. χερσαίων συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας, θα αναπτυχθούν 1.000 στρατιώτες και δυνάμεις συνοριακής Αστυνομίας, στις οποίες θα δοθούν προς υποστήριξη, προσωπικό και εξοπλισμός από τον στρατό.

Ο Βουλευτής και τέως υπουργός Άμυνας του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (BSP) Ανγκέλ Ναϊντένοβ, δήλωσε πως «η διαφύλαξη των συνόρων αποτελεί ένα στρατηγικό καθήκον», και η ανάληψη αυτού του καθήκοντος από το στρατό, είναι κάτι το φυσιολογικό.