14 Νοεμβρίου 2015

O στρατός γκρεμίζει τα σπίτια όσων Παλαιστινίων κατηγορούνται για επιθέσεις

Το χρησιμοποιούν ως αποτρεπτικό μέτρο Ισραήλ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού, κατόπιν άδειας που τους δόθηκε από το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, προχώρησαν στην καταστροφή τεσσάρων Παλαιστινίων...


... στην Δυτική Όχθη. Τα σπίτια αυτά ανήκαν σε καταδικασθέντες για κάποιες από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών πολιτών.

Στην πόλη Ναμπλούς, ο ισραηλινός στρατός γκρέμισε τα σπίτια τριών Παλαιστινίων οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για την δολοφονία ενός ζευγαριού Ισραηλινών την 1η Οκτωβρίου, στην αρχή των επεισοδίων που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Στην πόλη Σιλβάντ, βορειοανατολικά της Ραμάλα, γκρέμισαν το σπίτι ενός ακόμα Παλαιστίνιου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία ενός Ισραηλινού σε δρόμο της Δυτικής Ακτής, τον Ιούνιο.

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί αυτή τη νέα τακτική του γκρεμίσματος των σπιτιών θεωρώντας την ως έναν νόμιμο τρόπο για να περιορίσει τις επιθέσεις. Η κυβέρνηση πήρε την άδεια από το Ανώτατο Δικαστήριο, όμως οι επικριτές του μέτρου, ακόμα και μέσα στο Ισραήλ, λένε το προφανές: ότι με αυτόν τον τρόπο δεν τιμωρείται ο ένοχος, αλλά οι οικείοι του οι οποίοι θα βρεθούν στον δρόμο χωρίς στέγη.

Και προφανώς θα είναι οι επόμενοι οι οποίοι θα πάρουν ένα όπλο για να επιτεθούν σε κάποιο Ισραηλινό.

Όπως και να έχει, η πρακτική αυτή δεν πρόκειται να μειώσει τον κύκλο του αίματος στην περιοχή (από την αρχή του Οκτώβρη έχουν σκοτωθεί 10 Ισραηλινοί και 80 Παλαιστίνιοι), καθώς πέρα από άδικο είναι και παράλογο.