24 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντηση Μπόλαρη σε όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την αποπομπή του

«Η ανακοίνωση κινείται στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης»

Απάντηση στην ανακοίνωση του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά την αποπομπή του από την κυβέρνηση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Μπόλαρης, μιλώντας...


... στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

Στην ανακοίνωση αυτή τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι  «ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας το 2012, με υπουργό Υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών».

«Εδώ, λοιπόν, έκπληκτος είδα χτες μια ανακοίνωση, η οποία δεν έχει σχέση με τίποτα από όλα αυτά. Δηλαδή, αναφέρεται στην ευθύνη που έχει ο υφυπουργός, ο οποίος δεν είχε αρμοδιότητα για όσα έκανε ο υπουργός.

» Επειδή, όμως, ο υπουργός πήρε μια απόφαση, η οποία καταγγέλθηκε, κατά την άποψη αυτών που εξέδωσαν την ανακοίνωση ευθύνεται ο υφυπουργός. Αυτά είναι ανήκουστα και απίστευτα πράγματα», είπε ο κ. Μπόλαρης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το γεγονός εκείνο και τόνισε: «Η ερώτηση είναι η εξής: προτού βγάλεις μια ανακοίνωση, ασχολείσαι και μαθαίνεις πώς έχει το θέμα; Ούτε αρμοδιότητες είχα, ούτε καμία εμπλοκή στο θέμα και απορώ με πόση προχειρότητα μπορεί να χειριστεί κανείς ένα ζήτημα, το οποίο αφορά πραγματικά δικαιώματα και αυτών που είχαν εμπλακεί, αλλά και αυτών που καταγγέλλονται σήμερα με ανακρίβεια και αναλήθειες στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης».

Όσο για το αν σκέφτεται να προβεί σε ενέργειες εναντίον των συντακτών της ανακοίνωσης είπε: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνω κάτι, γιατί δεν έχω καμία εμπλοκή. Με αυτά τα θέματα έχει ασχοληθεί η δικαιοσύνη κ.λπ. Δεν θα κάνω απολύτως τίποτα. Τη θητεία μου στο υπουργείο την αντιλαμβάνομαι σαν υπηρεσία προς τον πολίτη και δίνω και καταθέτω τις δυνάμεις μου και την ψυχή μου.

» Αυτό γίνεται αντιληπτό από τους συμπολίτες μου. Τις άλλες σκοπιμότητες που έχουν άλλους στόχους επίσης τις καταλαβαίνω και τις καταλαβαίνουν και οι πολίτες».