28 Ιουλίου 2015

Βόμβα Μεϊμαράκη: «Δεν είναι πλέον δεδομένη η στήριξη της Ν.Δ.»

Ισχυρές αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας φέρνουν οι αποκαλύψεις για το plan b που ετοίμαζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης...


... σε περίπτωση ρήξης με τους εταίρους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, τόνισε πως, πλέον, δεν είναι δεδομένη η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στα επόμενα νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα σχετίζονται με προαπαιτούμενα, ενώ ζήτησε την παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το λεγόμενο «Βαρουφάκης - Gate».

«Τα νομοσχέδια θα εξετάζονται πλέον κατά περίπτωση. Τίπoτα σήμερα δεν είναι όπως την περασμένη Παρασκευή. Ο κύριος Τσίπρας, όπως και ο κύριος Καμμένος, γνώριζαν το σχέδιο Βαρουφάκη και οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό», τόνισαν οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και κάλεσαν τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει για ποιο λόγο ακριβώς απομάκρυνε τον κύριο Βαρουφάκη από τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή, πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθιστούν σαφές στην κυβέρνηση πως «τίποτε δεν είναι ίδιο με την Παρασκευή». «Η Νέα Δημοκρατία θα επανεξετάσει τη στάση της σχετικά με τις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων στη Βουλή», αναφέρουν χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το «σχέδιο Βαρουφάκη».

Επισημαίνουν, παράλληλα, ότι το «σχέδιο Βαρουφάκη» συνιστά καθαρή υποκλοπή προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Π. Καμμένος είχαν γνώση των εναλλακτικών σχεδίων του πρώην υπουργού Οικονομικών.

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τηρεί σιγή ιχθύος και θα πρέπει όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά, αλλά να φέρει και πειστικές απαντήσεις για τους λόγους που αποφάσισε να διώξει τον κ. Βαρουφάκη», τονίζεται από τη Συγγρού.