8 Μαρτίου 2015

Διαφημίζεται στη Β. Ελλάδα η ίδρυση εταιριών στην Βουλγαρία

Με δέλεαρ την εύκολη ίδρυση εταιρείας στη Βουλγαρία

Τελικά πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσει κανείς την εταιρεία του στη Βουλγαρία; Απαιτεί μόλις τέσσερις μέρες σύμφωνα με διαφημίσεις εταιρειών, με έδρα κυρίως την Αθήνα, που...


... φτάνουν σωρηδόν το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω ηλεκτρικού ταχυδρομείου σε αποδέκτες στη Βόρειο Ελλάδα, στοχεύοντας προφανώς στο κοινό που βρίσκεται κοντά στα σύνορα.

Μέσω των διαφημίσεων τα διάφορα γραφεία αναλαμβάνοντας την σύσταση μίας εταιρείας στη Βουλγαρία επισημαίνοντας πως επιχειρηματίες, έμποροι αντιπρόσωποι, αφανείς εταίροι, κλπ. που επιθυμούν την πλήρη εξασφάλιση των συναλλακτικών και περιουσιακών τους στοιχείων, έχουν κάθε λόγο να συστήσουν μια εταιρεία στην Βουλγαρία καθ’ όλα νόμιμη και παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως ευρωπαϊκή εταιρεία.

Όλοι μιλούν για πλεονεκτήματα και κανένας δεν αναφέρεται στα πιθανά μειονεκτήματα. Όλοι υπόσχονται, ότι θα μειώσουν το κόστος λειτουργίας των εταιρειών κι ιδιαίτερα τους φόρους, που αναλογούν από την επαγγελματική τους εγκατάσταση στην ελληνική επικράτεια.

Στις διαφημίσεις τονίζεται πως η βουλγαρική εταιρεία ΕΠΕ είναι απλή στη δημιουργία της και έχει τα βασικά χαρακτηριστικά: 1. Μπορεί να είναι μονοπρόσωπη, με έναν μέτοχο ή περισσότερους. 2. Το μετοχικό της κεφάλαιο ξεκινά από το ελάχιστο του 1€ μόνον. 3. Η εγγραφή της γίνεται σε 24 ώρες στο ηλεκτρονικό registry εταιρειών. 4. Ο φόρος εισοδήματος είναι 10%, ο χαμηλότερος σε όλη την ΕΕ. 5. Τα κόστη δημιουργίας της εταιρείας είναι τα χαμηλότερα στην ΕΕ.

Τον δρόμο προς... Βουλγαρία δείχνουν στους Έλληνες επιχειρηματίες οι δελεαστικές διαφήμισες, με δεδομένο ότι «είναι αδύνατο να λειτουργήσει κανείς επιχείρηση στην Ελλάδα, στην αγορά δεν κινείται τίποτα και οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια, ούτε καν το συζητούν», όπως μαρτυρά επαγγελματίας.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα που απολαμβάνετε επιλέγοντας τη Βουλγαρία ως τόπο ανάπτυξης των νέων σας επενδυτικών δραστηριοτήτων, όπως παρουσιάζονται μέσω των διαφημίσεων, είναι:

• 10% φορολογικός συντελεστής για τα κέρδη των εταιριών.

• 10% φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων ανεξάρτητα κλιμακίου εισοδήματος

• 5% φορολογικός συντελεστής για την διανομή μερισμάτων.

• Οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές απαλλάσσονται του Φ.Π.Α. σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία EU 2006/112/EC. Η συγκεκριμένη νομοθεσία καθιστά τις ελληνικές επιχειρήσεις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και εντός Ελλάδας!

• Η Βουλγαρία έχει υπογράψει Συμβάσεις «περί αποφυγής διπλής φορολογίας» με περισσότερες από 70 χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας).

• Το Βουλγαρικό νόμισμα είναι συνδεδεμένο με το ευρώ.

• Γεωγραφικά η Βουλγαρία βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο όσον αφορά την αμεσότητα και την ευκολία στην πρόσβαση.

• Μεγάλη δυνατότητα επιλογής βιομηχανικών χώρων, εμπορικών κέντρων και εκτάσεων σε ανταγωνιστικές τιμές και με απλές διαδικασίες μεταβίβασης ή μίσθωσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αγορά παλαιών βιομηχανικών συγκροτημάτων & εγκαταστάσεων.

• Εργατικό δυναμικό με χαμηλό μισθό και συνολικό κόστος. • Αγορά ακίνητης περιουσίας στο όνομα της εταιρείας.

• Αγορά οχημάτων στο όνομα της εταιρείας, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με πολύ χαμηλή φορολογική επιβάρυνση και χαμηλότατα κόστη κατοχής και συντήρησης.

Πάνω από 6.000 ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία, συνεισφέροντας σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας της γείτονος. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν δημιουργήσει πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας στη Βουλγαρία. (xronos)