2 Μαρτίου 2015

Έτσι συνελήφθη η 22χρονη Αγγελική, συνεργός του Ξηρού (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής, η οποία κατηγορείται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και μέλος της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, προχώρησε (δείτε το βίντεο)…


... τη Δευτέρα η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η Αγγελική είχε αλλάξει για μια ακόμα φορά τα μαλλιά της, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή, ενώ κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 22χρονη συνελήφθη στη Σαλαμίνα και συγκεκριμένα σε σπίτι συγγενικού προσώπου κρατούμενου για υπόθεση τρομοκρατίας.

Πάντως,σύμφωνα με την Huffington Post, oι έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε περιοχές της Σαλαμίνας για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι εκεί διαμένουν συγγενικά πρόσωπα δύο ηγετικών μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τα οποία βρίσκονται έγκλειστα στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο σπίτι συγγενών των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου.

Ο δεύτερος, ότι εκεί έμενε και η 36χρονη γυναίκα η οποία συνελήφθη το περασμένο Σάββατο για συμμετοχή στην ομάδα Ξηρού. Τελικά συνελήφθη όντως στη Σαλαμίνα και ενώ βρισκόταν σε οικία επί της οδού Αγίου Γερασίμου 60.

Η Αγγελική εμφανιζόταν ως Έφη Στατίδη και λάμβανε όλα τα μέτρα αντιπαρακολούθησης ενώ είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της για να μην γίνεται αντιληπτή από τους περιοίκους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η φερόμενη ως συνεργός του Ξηρού, δεν περίμενε την έφοδο της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν προέβαλε καμία αντίσταση.

Πλέον βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και δεν είναι συνεργάσιμη με τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.

Συνελήφθη η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου
Την ίδια ώρα, συνελήφθη και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου στις οποίας το σπίτι στη Σαλαμίνα φέρεται να είχε βρει καταφύγιο η Αγγελική Σπυροπούλου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η σύλληψη έγινε στο Εφετείο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες έξω από το γραφείο του ανακριτή.

Η γυναίκα είχε προσέλθει στο Εφετείο προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών, ενώ φέρεται πως πρόθεσή της ήταν να καταθέσει πως ο 32χρονος κατηγορούμενος ο οποίος απολογείται αυτή την ώρα καθώς και η 36χρονη που συνελήφθη την Κυριακή δεν γνώριζαν ότι μετέφεραν υλικό που επρόκειτο να τοποθετηθεί σε καλάσνικοφ που κατά την κατηγορία θα χρησιμοποιούσαν στην προσπάθεια απόδρασης από τον Κορυδαλλό.

Ο ανακριτής της είπε να επανέλθει στο γραφείο του την Παρασκευή και αμέσως μετά οι αστυνομικοί της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στην Ασφάλεια.