28 Φεβρουαρίου 2015

Ένας αθλητής motocross σε αναπηρικό αμαξίδιο ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Aaron ‘Wheelz’ Fotheringham στην πίστα του Nitro Circus

Ο 23χρονος Aaron 'Wheelz' Fotheringham, από το Las Vegas της Αμερικής, μπορεί να γεννήθηκε με ένα πρόβλημα στη σπονδυλική του στήλη το οποίο τον άφησε παράλυτο, όμως ποτέ (δείτε το βίντεο)...


... δεν αντιμετώπισε την αναπηρία του σαν μια ατέλεια, αλλά σαν μια καταπληκτική ευκαιρία, η οποία τον οδήγησε στο να γίνει ο πρώτος αθλητής επίσημων διαγωνισμών motocross με αναπηρικό αμαξίδιο!

Η δισχιδής ράχη, όπως ονομάζεται η πάθηση που έχει, αφορά την απόκλιση ανάμεσα στους σπόνδυλους της πλάτης που εσωκλείουν τον νωτιαίο μυελό. Πάντως, ο Aaron κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο άθλημα, που λέγεται WCMX (Wheelchair Moto Cross), αφήνοντάς μας άφωνους με τα ακροβατικά του.

Ο ίδιος λέει ότι δεν πρέπει ποτέ να παραιτούμαστε από τη ζωή, μιας και πολλές φορές θα συμβούν δυσάρεστα γεγονότα που θα μας ρίξουν, όμως συνεχίζοντας τις προσπάθειές μας, ίσως καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Μάλιστα, του αρέσει πολύ να τους δείχνει κάποια εύκολα κόλπα, αλλά και εναλλακτικούς τρόπους για να χρησιμοποιούν τα αμαξίδιά τους. Τελευταία πάντως δουλεύει σε ένα μεγάλο κόλπο, το οποίο δεν έχει αποκαλύψει ακόμα, ενώ το μότο του είναι ένα: να μην παραιτούμαστε από τη ζωή, καθώς όσο πιο πολύ προσπαθούμε, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχουμε να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας. (e-radio)