10 Φεβρουαρίου 2015

Νέος καβγάς στη Βουλή με guest την Τζάκρη

Μητσοτάκης, Ρήγας από τη μια και Τζάκρη, Κωνσταστοπούλου από την άλλη, πρωταγωνίστησαν σε άλλο ένα επεισόδιο με αφορμή το κλείσιμο της βουλής.

Νέο γύρο αντιπαράθεσης...


... στη Βουλή κυρίως μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει απρόσμενα στις αρχές Ιουνίου την Βουλή.

Το νέο επεισόδιο διεξήχθη κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τους προισταμένους του Δημοσίου, ενώ εκτός από τους συνήθεις πρωταγωνιστές, τον Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ) και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) συμμετείχε ως «guest star» η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη.

Η αρχή έγινε με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή (εισηγήτρια επί του νομοσχεδίου) που επανήλθε στο κλείσιμο της Βουλής με στόχο, όπως είπε, να επέλθει η παραγραφή υπουργικών αδικημάτων.

Ο κ Ρήγας δεν άφησε την αιχμή αναπάντητη. Μίλησε για λάσπη που «δεν πιάνει πλέον» και συνέστησε στον ΣΥΡΙΖΑ «να ψάξει την διαπλοκή στο δικό του κόμμα».

Λίγη ώρα αργότερα η τοποθέτηση της κυρίας Τζάκρη έριξε νέο λάδι στη φωτιά. Η ανεξάρτητη βουλευτής αναφερόμενη στο νομοσχέδιο κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι έχουν εγκαταστήσει στο Δημόσιο ένα σύστημα αναξιοκρατίας και διαφθοράς.

Ο παριστάμενος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την κατηγόρησε για ανακολουθία και υπενθύμισε ότι ήταν η ίδια που είχε ψηφίσει τα μνημόνια και τις αξιολογήσεις στο Δημόσιο, ενώ και ο Παναγιώτης Ρήγας της υπενθύμισε με τη σειρά του ότι είχε πει «ναι» και στις 15.000 απολύσεις του Δημοσίου.

Η κυρία Τζάκρη δεν απάντησε καθώς είχε αποχωρήσει από την αίθουσα. Ανέλαβε όμως να την υπερασπιστεί εμμέσως η Ζωή Κωνσταντοπούλου που επικαλούμενη «την συνέπεια έργων και πράξεων» στην οποία είχε αναφερθεί ο υπουργός, του υπενθύμισε ότι τον Μαίο του 2012 είχε επιβραβεύσει την ενασχόληση της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο με τα υποβρύχια.

«Σας καλώ λοιπόν τώρα να απαντήσετε και να διαχωρίσετε τη θέση σας από την πρωθυπουργική εντολή να κλείσει η Βουλή για να μην ελεγχθεί ο κ. Βενιζέλος, διότι δεν επιτρέπεται να κάνουμε πολιτικές κωλοτούμπες», είπε απευθυνόμενη προς τον υπουργό.

Ο κύριος Μητσοτάκης σιώπησε. Τον λόγο πήρε όμως ο Παναγιώτης Ρήγας που προτίμησε αυτή τη φορά να ασχοληθεί κυρίως με τα όσα είπε η κυρία Τζάκρη. Μίλησε αρχικά για «πολιτική στρατολόγηση γενίτσαρων από τον ΣΥΡΙΖΑ» για να συνεχίσει σε πιο σκληρό ύφος. «Τι θλιβερό και αναξιοπρεπές κάποιοι να έχουν ψηφίσει Μνημόνια και τώρα για να εξασφαλίσουν μια θεσούλα προχωρούν σε πολιτική κατρακύλα»

-«Τον κύριο Βενιζέλο μην ξεχνάτε» τον διέκοψε η κυρία Κωνσταντοπούλου

-«Παρακαλώ πολύ να μην διακόπτομαι από ανήλικο διπλωματούχο εισαγγελέα» απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

-«Είστε αμετανόητος συκοφάντης» επανήλθε η βουλευτής

-«Περιμένω τη αγωγούλα που θα μου κάνετε» την προκάλεσε ο κ. Ρήγας.