19 Δεκεμβρίου 2014

Μπάχαλο από τις καταγγελίες ΑΝΕΛ για χρηματισμό βουλευτών

Σοβαρή καταγγελία ή ελληνική παρωδία της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς House of Cards, που πραγματεύεται πολιτικές δολοπλοκίες, είναι η νέα υπόθεση με την απόπειρα χρηματισμού βουλευτών των ΑΝΕΛ, για...


... να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αρχικά τη «βόμβα» έριξε ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη. Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όπου, ενώ δεν ανακοινώθηκε το όνομα του προσώπου που επιχείρησε να δωροδοκήσει τον βουλευτή, ο Τέρενς Κουίκ, εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε δημοσίευμα από το Κουτί της Πανδώρας, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται για τον Γιώργο Αποστολόπουλο.

Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, το συγκεκριμένο άτομο το γνώρισε όσο ήταν βουλευτής της ΝΔ στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά και παρουσιαζόταν ως στέλεχος της Deutsche Bank και έχει δώσει ένορκη κατάθεση για την υπόθεση των CDS.

O κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο «αυτοδιαφημιζόταν ότι ήταν σύμβουλος και της προηγουμένης κυβέρνησης» και ότι του τον είχε υποδείξει ο Δ. Σταμάτης για να καταθέσει για την υπόθεση των cds.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όταν έφυγε από τη ΝΔ το ίδιο πρόσωπο του είπε ότι θα τον ακολουθήσει και έγραφε στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» αντιμνημονιακά άρθρα. Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ο μεσάζοντας εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ μέχρι την εποχή που προσελήφθη σε τράπεζα, ωστόσο από εκεί απολύθηκε τον Ιούλιο.

Τι περιέχει το dvd;
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των ΑΝΕΛ παρουσιάστηκε και ένα dvd, που, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ΑΝΕΛ, περιέχει οπτικοακουστικό υλικό με απτές αποδείξεις της προσπάθειας χρηματισμού του κ. Χαϊκάλη. «Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία μέσα σ' αυτό το διάλογο όπου ο μεσάζων αναφέρει ότι μπορεί να δώσει τις 700.000 ευρώ άμεσα και τα υπόλοιπα σε χρυσό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαϊκάλης.

Το υλικό της καταγραφής της συνάντησης δόθηκε στην Εισαγγελία και μπήκε στη δικογραφία, ενώ αντίγραφο των δύο συνομιλιών κατατέθηκαν και σε συμβολαιογράφο στο εξωτερικό. Παράλληλα, ο βουλευτής έδωσε το υλικό και στον γνωστό ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο για λόγους ασφαλείας.

«Σ' αυτό το βίντεο έχουν ειπωθεί κι άλλα πράγματα που αποδεικνύουν κι άλλες προσπάθειες χρηματισμού» τόνισε ο κ. Καμμένος, αναφέροντας επίσης πως ο εισαγγελέας Ντογιάκος προέτρεψε τον Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συναντήσεις.

Ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί ακόμη προκαλεί η διαδρομή που ακολούθησε το dvd, αντίγραφο το οποίου εστάλη σε συμβολαιογράφο στο εξωτερικό, όπως γιατί δόθηκε ως «ασφάλεια» στον Λάκη Λαζόπουλο, καθώς και εάν ο γνωστός ηθοποιός έκανε την καταγγελία κατόπιν συνεννόησης με τον Π.Χαϊκάλη.


Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, αντίγραφο του dvd θα σταλεί στους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής. Ερωτηματικά εγείρει η γνησιότητά του, καθώς ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παραδοχή της βουλευτού των ΑΝΕΛ, Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά ότι το αντίγραφο που θα σταλεί στους πολιτικούς αρχηγούς είναι μονταρισμένο.

«Λέγονται συνταρακτικά πράγματα μέσα. Το υλικό που θα δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς είναι μονταρισμένο και περιλαμβάνει εικόνες από την πρώτη συνάντηση και ήχο από τη δεύτερη συνάντηση. Ο ήχος δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα. Το κάναμε για να είναι πιο ευκρινές και ζουμερό».