14 Δεκεμβρίου 2014

Η αυτοκριτική Μπουτάρη για τη διοίκησή του

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στον απολογισμό του για το 2013 παραδέχεται ότι δεν έγιναν όσα έπρεπε για το κυκλοφοριακό και για θέματα καθημερινότητας του πολίτη, ενώ υπογραμμίζει ότι...


... «υπό τη σκιά της βαριάς οικονομικής κρίσης» η διοίκηση πορεύτηκε με γνώμονα την περαιτέρω εξυγίανση και εξοικονόμηση πόρων, τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της πόλης μέσα από τον τουρισμό.

«Οι αυτοδιοικητικές κάλπες του Μαΐου του 2014 αποτέλεσαν αφορμή και αιτία για καταγραφή των πεπραγμένων της Διοίκησής μας, ακόμη και για κριτική και αυτοκριτική των όσων πράξαμε ή παραλείψαμε» υπογραμμίζει.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε δύο καίρια ζητήματα -κυκλοφοριακό και καθημερινότητα του πολίτη- για τα οποία η διοίκηση δέχεται κριτική, ο δήμαρχος παραδέχεται ότι «δεν καταφέραμε, δυστυχώς, να προχωρήσουμε ικανοποιητικά στο σχέδιό μας για ενδοδημοτική αποκέντρωση ούτε να βελτιώσουμε όσο θα θέλαμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ή την καθημερινότητα των πολιτών».
Τουρισμός

Για συνέχιση των προσπαθειών ώστε να καταστεί η Θεσσαλονίκη «πόλο τουριστικής έλξης προσδίδοντας αναπτυξιακές προοπτικές στην πόλη» κάνει λόγο ο κ. Μπουτάρης. Υπογραμμίζει ότι η διοίκηση κατάφερε να βελτιώσει την αναγνωρισιμότητα της Θεσσαλονίκης και να την επανεντάξει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

«Οι αγορές στόχοι, δηλαδή η Ρωσία, η Τουρκία, το Ισραήλ και ο παγκόσμιος Εβραϊσμός, καθώς και τα Βαλκάνια, ανταποκρίθηκαν στις χειρονομίες της πόλης για τη διαμόρφωση μιας φιλικής προς αυτούς πολιτικής και αντάμειψαν τη Θεσσαλονίκη με αριθμούς ρεκόρ επισκεψιμότητας» σημειώνει η διοίκηση.

Σχόλιο: Ποια ανταπόκριση υπάρχει από το Ισραήλ, όταν εμφάνισαν μείωση οι Ισραηλινοί τουρίστες της τάξης του 50%; Και γιατί μιλάμε για αριθμό τουριστών και όχι για εισαγωγή συναλλάγματος. Ο τουρίστας του κρουαζιερόπλοιου, αφήνει 70 περίπου ευρώ στη επίσκεψη μιας ημέρας. Ενώ ο τουρίστας που έρχεται για μια εβδομάδα αφήνει 600 ευρώ.

Και τα 600 ευρώ είναι η χαμηλότερη απόδοση στην Ευρώπη. Στην Μάλτα το αντίστοιχο ποσόν είναι 1.200 ευρώ, και στην Κύπρο 800. Πείτε επιτέλους στους πολίτες την πραγματικότητα. Ο Γεώργιος Παπανδρέου (παππούς) έλεγε «οι αριθμοί ευημερούν και οι πολίτες πένονται).