3 Νοεμβρίου 2014

Περπάτησε σε τεντωμένο σχοινί που ένωνε δύο ουρανοξύστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς δίχτυ ασφαλείας!

O άνθρωπος που πρώτος διέσχισε το Γκραντ Κάνιον περπατώντας σε τεντωμένο σύρμα, ο Νικ Βαλέντα πέτυχε ακόμη (δείτε το βίντεο)…


... ένα μοναδικό κατόρθωμα.

Το βράδυ της Κυριακής κατάφερε να καλύψει μια απόσταση 28 μέτρων -και δύο φορές μάλιστα- ανάμεσα σε δυο ουρανοξύστες του Σικάγο βαδίζοντας σε ύψος 182 μέτρων από το έδαφος χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας.

Επειδή μάλιστα το εγχείρημά του μεταδιδόταν ζωντανά στο Discovery Channel, το κανάλι είχε προνοήσει η εικόνα να δίνεται με 10 δευτερόλεπτα καθυστέρηση προκειμένου να προλάβει να αντιδράσει σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά με την προσπάθεια.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Βαλέντα έκανε και μια δεύτερη διαδρομή μικρότερη σε μήκος από τον ένα ουρανοξύστη σε ένα χαμηλότερο κτίριο έχοντας τα μάτια του δεμένα. Η προσπάθεια του 35χρονου ακροβάτη έγινε σε ένα σύρμα με ανοδική κλίση 19 μοιρών ανάμεσα στους δύο ουρανοξύστες στις δύο όχθες ενός ποταμού.

Ο πατέρας του Βαλέντα, ο οποίος ήταν επίσης ακροβάτης, σκοτώθηκε σε ηλικία 73 ετών όταν έπεσε κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στο Πουέρτο Ρίκο.