4 Οκτωβρίου 2014

Φρικιαστικές εικόνες από βιομηχανία σκυλίσιου κρέατος στο Βιετνάμ (ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε μία συνηθισμένη αγορά του Βιετνάμ, υπάρχουν πολλά και δημοφιλέστατα εστιατόρια που σερβίρουν κρέας σκύλου, με τις λεπτομέρειες από την στιγμή που παίρνουν τα σκυλάκια με τη βία, μέχρι τη στιγμή που βασανίζονται (δείτε εικόνες και βίντεο)...


... θανάσιμα, να σοκάρουν.

Τα σκυλάκια απομακρύνονται με τη βία από τα σπίτια τους, στοιβάζονται σε μεταλλικά κλουβιά και μετά από μερικά μαρτυρικά εικοσιτετράωρa σερβίρονται στα τραπέζια εστιατορίων στο Βιετνάμ.

Το ντοκιμαντέρ του Channel 4, "Unreported World", αποκάλυψε πως κάθε χρόνο επτά τόνοι ζωντανών σκύλων μεταφέρονται στην πρωτεύουσα Ανόϊ. Πολλά τα κλέβουν άντρες κατά την διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας λάσο για να τα παγιδεύσουν και ο λόγος που μιλήσαμε παραπάνω για... βάρος, ήταν επειδή πουλιούνται με το... κιλό κι έτσι τα αναγκάζουν να τρώνε με χωνί, ούτως ώστε να παίρνουν όσο περισσότερο βάρος γίνεται.

Ο ιδιοκτήτης ενός σφαγείου, τα οποία παρεμπιπτόντως "επεξεργάζονται" περίπου 2.000 ζωντανούς σκύλους την ημέρα, ο Kieu Vu, δήλωσε στους συντελεστές του ντοκιμαντέρ ότι σφαγιάζει περίπου 30 σκύλους ημερησίως και παρόλο που υπάρχουν κανόνες ενάντια στη σφαγή βοοειδών, γουρουνιών και πουλερικών στη χώρα, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για τη σφαγή σκύλων, οι οποίοι πολλές φορές δέχονται πολλαπλά και βίαια χτυπήματα στο κεφάλι για να πεθάνουν.

Δύο άντρες που κλέβουν σκυλιά, δήλωσαν πως η αμοιβή τους είναι 100 δολάρια την ημέρα, ενώ ο ένας υπερηφανευόταν πως είχε κλέψει περισσότερα από 3.000 κουτάβια σε επτά χρόνια. Αν πιαστούν από την αστυνομία, πληρώνουν ένα μικρό πρόστιμο, αφού οι φυλακές της χώρας δεν χωράνε πολλούς κρατούμενους και προορίζονται για πιο... σκληρούς εγκληματίες.

Αντιδρούν οι χωρικοί με... ξυλοδαρμούς
Η λύση δεν δίνεται από το κράτος κι έτσι οι χωρικοί έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους για να υπερασπιστούν τα κατοικίδιά τους. Συγκεκριμένα στο χωριό N-hi Trung, 20 κλέφτες σκύλων έχουν σκοτωθεί την τελευταία πενταετία και δεκάδες άλλοι έχουν ξυλοκοπηθεί.

Όσκαρ... φρικαλεότητας
Παράλληλα, πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων θεωρούν πως όσο περισσότερο υποφέρει ένα ζώο πριν πεθάνει, τόσο πιο νόστιμο είναι το κρέας του όταν μαγειρευτεί.

Τις περισσότερες φορές ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου με μία βαριά μεταλλική σωλήνα, ενώ μερικές φορές χρειάζονται περισσότερες από 10... απόπειρες μέχρι να επιτευχθεί ο "στόχος".

Σε κάποια άλλα κουτάβια η λύση είναι μία μαχαιριά στο λαιμό ή στο στήθος, ενώ σε μερικές περιπτώσεις τα καίνε ακόμη και ζωντανά, για να φτάσουν στο τραπέζι του εστιατορίου και να πωληθούν για περίπου 30 δολάρια το πιάτο σε μεγάλα εστιατόρια, τιμή κατά πολύ ακριβότερη από αυτή του χοιρινού. (dailymail.co.uk, newsit)