20 Οκτωβρίου 2014

Γιατί είναι υπό παρακολούθηση ο σεφ του πρίγκιπα Κάρολου;

Έκπληξη προκάλεσε στη Βρετανία και όχι μόνο, η αποκάλυψη που έκανε ο προσωπικός σεφ του πρίγκιπα Καρόλου σε τηλεοπτική εκπομπή το Σαββατοκύριακο, όταν δήλωσε...


... πως ποτέ δεν ήταν μόνος στην κουζίνα κατά την διάρκεια που μαγείρευε το φαγητό για τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Ο 45χρονος Ινδός σεφ Atul Kochhar, βραβευμένος με αστέρι Μισελέν, (μια πολύ υψηλή διάκριση για τους σεφ), μίλησε στην εκπομπή του Channel 4, «Weekend Kitchen» και είπε στους δύο παρουσιαστές, Lisa Snowdon και Steve Jones, ότι ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν πολύ ευγενικός και τον επαινούσε για τα φαγητά του, αλλά η δουλειά στην κουζίνα του παλατιού ήταν πολύ αγχωτική, επειδή τον παρακολουθούσαν συνέχεια άντρες των μυστικών υπηρεσιών.

Ο σεφ δήλωσε ότι το παλάτι φοβόταν μήπως ο πρίγκιπας Κάρολος πέσει θύμα δηλητηρίασης και έτσι κάθε κίνησή του ήταν υπό την επίβλεψη κάποιου πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών.

Ο μάγειρας του Καρόλου ανέφερε ότι ο πρίγκιπας λάτρευε τα καυτά ινδικά πιάτα και ειδικότερα το κάρι, αλλά υποστήριξε ότι η δουλειά του στο παλάτι είχε πολύ στρες και η διαδικασία παρακολούθησής του κατά την διάρκεια προετοιμασίας των γευμάτων του πρίγκιπα του θύμιζε μεσαίωνα και τους περίφημους δοκιμαστές φαγητών, προτού φάνε οι αυτοκράτορες!

Πάντως, και στις μέρες μας δεν είναι μόνο ο πρίγκιπας Κάρολος που φοβάται μήπως πέσει θύμα δηλητηρίασης, αφού τον περασμένο Ιούλιο αποκαλύφθηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δέχεται να του μαγειρεύει μόνο ένας άντρας από την προσωπική του φρουρά, εξαιτίας του φόβου ότι κάποιος θα μπορούσε να τον δηλητηριάσει.