16 Οκτωβρίου 2014

«Αυτόχθονες» και οι Αλβανοί!...

Στο διεκδικητικό πανό των Αλβανών σε γήπεδο της Σερβίας, έγραψαν και την λέξη «Αυτόχθονες»! Μετά τους Σλάβους των Σκοπίων που όψιμα ανακάλυψαν ότι έχουν αρχαία καταγωγή, έχουμε τώρα και τους Αλβανούς που κι αυτοί θέλουν…


... αρχαίους προγόνους.

Πέραν του ότι οι Ιλλυριοί όπως και οι Θράκες, ήσαν συγγενή φύλα, πέραν του ότι αφομοιώθηκαν πολύ ενωρίς, ώστε είχαν την ίδια θεολογία, την ίδια ονοματολογία, αλλά και την ίδια καταγωγή, με τον γενάρχη Ιλλυριό να είναι βασιλόπουλο από την Θήβα, γιο του βασιλιά Κάδμου και της βασίλισας Αρμονίας.

Να σημειώσουμε, ότι στα χρόνια της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για πρώτη φορά καταγράφεται ιστορικά ένα -εχθρικό- έθνος με την ονομασία Αλβανοί, και με τη χώρα τους να βρίσκεται στη δυτική όχθη της Κασπίας. (Αρριανός).

· Τις ίδιες αναφορές συναντάμε στον Πλούταρχο, τον Στράβωνα, τον Κλαύδιο Πτολεμαίο, τον Διόδωρο το Σικελιώτη, τον Διονύσιο τον περιηγητή, καθώς και τον Στέφανο Βυζάντιο.

· Λίγο αργότερα, με την παρακμή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και την ανάδειξη του Βυζαντίου, το ίδιο έθνος εμφανίζεται μακριά από την κοιτίδα του στην περιοχή του Καυκάσου, φτάνοντας μέχρι την καρδιά του Βυζαντίου.

· Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα φυλών που προέρχεται από την ασιατική Αλβανία, το σημερινό Dagestan.

· Η πρώτη κάθοδος τους γίνεται σταδιακά με κατάληξη νότια του Δούναβη, ενώ στη συνέχεια εγκαθίστανται μόνιμα στην Παννονία και την Παιονία.

· Η ονομασία Αλβανοί και Αλβανία παγιώθηκε πολύ αργότερα με αναφορές από την Άννα Κομνηνή καθώς και άλλους βυζαντινούς ιστορικούς.