24 Οκτωβρίου 2014

Νέα Υόρκη: Σχολείο ακύρωσε τα γυρίσματα ταινίας, λόγω... λεσβιών

Καθολικό σχολείο αρρένων της Νέας Υόρκης ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει στην παραγωγή της ταινίας «Freeheld» για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων στο χώρο.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Ελεν Πέιτζ, υποδυόμενη...


... μία μηχανικό αυτοκινήτων, και η Τζούλιαν Μουρ, που υποδύεται τη Λόρελ Χέστελ, μία καρκινοπαθή ντετέκτιβ της αστυνομίας, ενώ παράλληλα οι δυο τους είναι ζευγάρι. Ο χώρος του σχολείου επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στα γυρίσματα ως το δημαρχείο όπου το ομόφυλο ζευγάρι προσπαθεί να επισημοποιήσει τη σχέση του, προκειμένου η μηχανικός να αποκτήσει οικονομικά δικαιώματα στα περιουσιακά στοιχεία της ντετέκτιβ, έπειτα από τον επικείμενο θάνατο της.

Και ενώ το σχολείο είχε δώσει την άδεια του για τα απαραίτητα γυρίσματα, ξαφνικά ανακάλεσε κάνοντας τον παραγωγό της ταινίας Μικαέλ Σάμπεργκ να πιστεύει πως η θεματολογία της ταινίας ευθύνεται για την αλλαγή αυτή. Μάλιστα ο ίδιος ο Σάμπεργκ συνέταξε μία επιστολή προς τον διευθυντή του σχολείου όπου εξηγεί ότι η ταινία δεν πραγματεύεται έναν ομοφυλοφιλικό γάμο, αλλά την προσπάθεια για την αναγνώριση της αξιοπρέπειας μιας γυναίκας, η οποία ήταν και γενναία δημόσιος υπάλληλος.

«Πιστεύω πως το θέμα της ταινίας είναι ακριβώς αυτό που εννοούσε ο πάπας Φραγκίσκος όταν κάλεσε την εκκλησία να αποδεχτεί τους ομοφυλόφιλους», συμπλήρωσε.

Η Κέλι Μπους, επίσης παραγωγός της ταινίας αναφέρεται για το θέμα ως εξής: «Το γεγονός ότι η ταινία μας απορρίφθηκε από το συγκεκριμένο χώρο, λόγω της έμφασής της σε ένα ομόφυλο ζευγάρι που παλεύει για δικαιώματα, αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι τελικά να ειπωθεί αυτή η ιστορία».

Η ίδια η Πέιτζ, 27 ετών σήμερα, ανακοίνωσε δημοσίως τον Φεβρουάριο του 2013 πως είναι ομοφυλόφιλη σε συνέδριο της οργάνωσης «Human Rights Campaign».

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ανάρτησε ένα σχόλιο υπέρ των δικαιωμάτων των γκέι, καθώς επίσης έστειλε και την υποστήριξη της στους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου λέγοντας: «Η θρησκεία που δικαιολογεί τη μισαλλοδοξία με στεναχωρεί».

Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα το 2006 και είχε απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα του αμερικανικού Τύπου.