4 Σεπτεμβρίου 2014

«Θα πρέπει να κηρυχθούν παράνομα παντού τα “ρατσιστικά” κόμματα»

Λέγει η πρώην υπουργός της Ιταλίας Cecile Kyenge

Η Cecile Kyenge, με καταγωγή από το Κονγκό, υπήρξε Υπουργός Ενσωμάτωσης της Ιταλίας, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014. Τώρα είναι ευρωβουλευτής

Δήλωσε: «Χρειαζόμαστε...


... ένα νόμο που θα τιμωρεί τα κόμματα που κάνουν χρήση ρατσιστικών αφισών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρχουν κόμματα που κηρύττουν το μίσος ή την παρότρυνση σε μίσος. Και σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ιταλία. Διαφορετικά, δεχόμαστε αυτές τις ρατσιστικές σκέψεις και οι διακρίσεις θα εξαπλωθούν. Είμαστε σε μια δημοκρατία και όλος ο κόσμος είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του, αλλά ο αυτο-σεβασμός ξεκινά από τον σεβασμό προς τον "Άλλο"».

Πέρυσι, ο πολιτικός της Λίγκας του Βορρά Roberto Calderoli, σύγκρινε την Kyenge με ουραγκοτάγκο και τώρα διώκεται δικαστικά για αυτό. Αλλά ο Αφρικανός πατέρας της Kyenge τέλεσε κάποιου είδους τελετουργικό σαν βουντού, δήθεν για να εξαγνίσει τα "κακά πνεύματα" του Ιταλού πολιτικού. Ο Calderoli τώρα πιστεύει ότι είναι κάτω από κάποιο είδος κατάρας: επειδή πολλά άσχημα πράγματα έχουν συμβεί σε αυτόν από τότε.

* Η Cecile Kyenge είναι από το Κονγκό της Αφρικής και έχει ομολογήσει ότι ήρθε παράνομα στην Ιταλία, την πρώτη φορά. Ήρθε να σπουδάσει ιατρική και παντρεύτηκε Ιταλό.