2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Ερντογάν είναι "κόκκινη σημαία" για τον Τούρκικο στρατό ως πρόεδρος

(Άκρως Απόρρητο - αποκλειστικό geopolitics.com.gr)

Μας εστάλη μέσω του IISCA και αφορά κάποιο εκπαιδευτικό σεμινάριο ειδικών ασφαλείας και απεσταλμένων των ΗΠΑ σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία.

Σύμφωνα με...


... το άκρως απόρρητο έγγραφο που είναι ακόμα υπό διαβάθμιση (μαύρα κουτιά καλύπτουν ονόματα και στοιχεία) αναφέρει με σαφή τρόπο ότι ο Ερντογάν είναι "κόκκινη γραμμή" λόγω της προσήλωσης του στο φανατικό εθνικισμό με φόντο το Σουνιτικό Ισλάμ.

Επίσης γίνεται σαφής αναφορά στην πιθανότητα ανεξάρτητης περιφερειακής διοίκησης του Κουρδιστάν στο Ιράκ, στο θέμα της Αρμένικης γενοκτονίας και την αντίδραση των ΗΠΑ, όλα με έμφαση σε πιθανή εικόνα/φόντο με αντι-Αμερικάνικους τόνους.

Δυστυχώς δεν έχουμε κανένα άλλο συνοδευτικό έγγραφο με το παραπάνω καθώς ακόμα και αυτό ήταν δύσκολο να βρεθεί και να μας δοθεί. Από όσο μπορούμε να καταλάβουμε από τα συμφραζόμενα πρόκειται μάλλον για εκπαίδευση σε τομέα SIGINT και σε πιθανές αναφορές σε σημεία κλειδιά που θα πρέπει να εστιάζουν οι παραπάνω ειδικοί αναλυτές.

Κρατάμε πάντως πώς στις ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει μια συνεχή και έντονη κόντρα μεταξύ του Τουρκικού Στρατού και του Ερντογάν και ίσως να το χρησιμοποιήσουν αν χρειαστεί. Πρόσθετη αξία έχει η αναφορά τους στο θέμα του Κουρδιστάν με έμφαση στο θέμα της ανεξάρτητης διοίκησης του.