18 Αυγούστου 2014

«Με έβρισε χυδαία και με κλότσησε βίαια»

Αγωγή διαζυγίου της εκπροσώπου της Ν.Δ. Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου

Με την αγωγή που κατέθεσε η εκπρόσωπος της Ν.Δ. δεν κατανόησε ίσως πως εκτίθεται και η ίδια, προσωπικά και πολιτικά, εφόσον θα έρθει και η απάντηση του συζύγου...


... με αποκαλύψεις.

Μία από τις πιο συνταρακτικές υποθέσεις οικογενειακής φύσης, με άκρως ενδιαφέρουσες όμως κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις, οδηγείται την ερχόμενη Παρασκευή στις δικαστικές αίθουσες των Ιωαννίνων, συγκλονίζοντας καλοκαιριάτικα όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και την πολιτική ζωή.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η βουλευτής και εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου κατά του συζύγου της Βασίλη Παπαϊωάννου, ζητώντας τη μετοίκησή του από τη συζυγική στέγη -και πατρικό της σπίτι- και την προσωρινή επιμέλεια του 11χρονου γιου τους, έχει γίνει θέμα έντονης συζήτησης εξαιτίας των σκληρών καταγγελιών που διατυπώνει η 48χρονη πολιτικός σε βάρος του 61χρονου μηχανικού.

Με το δικόγραφο-βόμβα που κατέθεσε η κυρία Ασημακοπούλου κατηγορεί τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία, αρπαγή χρημάτων, απειλές και εκβιασμούς, με στόχο να τελειώσει την πολιτική της καριέρα, ενώ τον επικρίνει για βάναυση συμπεριφορά κατά της μητέρας της -και πεθεράς του- η οποία διαμένει στην ίδια οικία! Αποκαλύπτει δε ότι προκειμένου να προστατευτεί από τις ακραίες ενέργειες και τις χειροδικίες του κ. Παπαϊωάννου ενημέρωσε τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι είναι δίπλα της οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστεί!

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αμηχανία στην ηγεσία της Ν.Δ., καθώς η κυρία Ασημακοπούλου είναι το πρόσωπο του κόμματος -μαζί με την κυρία Σοφία Βούλτεψη- καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια. Το να τη συνδέει κανείς με μια θεαματικών διαστάσεων ιστορία, που θα τη συνοδεύει πλέον εσαεί, δεν είναι και το καλύτερο για μια παράταξη που έχει τα δικά της προβλήματα.

Όλοι ξέρουν για το στυγνό στυλ με το οποίο η κυρία Ασημακοπούλου αντιμετωπίζει όσους έχει απέναντί της -ιδίως στην περίπτωση της διαρκούς κόντρας με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό θεωρείται προσόν στη Ν.Δ.-, ουδείς ωστόσο ανέμενε ότι θα τολμούσε να περιγράφει με τόσο σκληρές λεπτομέρειες την προσωπική της ζωή και τη συμπεριφορά του συζύγου της.

Εκείνο που έχει κινήσει την περιέργεια και την απορία πολλών είναι γιατί ενώ το ζευγάρι βρίσκεται ουσιαστικά σε διάσταση από το 2011 και ουδέποτε στο μεταξύ βελτιώθηκε η κατάσταση ανάμεσά του, παρέμεινε μαζί, πιθανόν για χάρη της πολιτικής εικόνας της κυρίας Ασημακοπούλου και την αποφυγή των σχολίων της κοινής γνώμης.

Ο 61χρονος μηχανικός Βασίλης Παπαϊωάννου είναι μεν πασίγνωστος στα Γιάννενα, αλλά ουδέποτε απασχόλησε αρνητικά την τοπική κοινή γνώμη. Με επιχειρηματική δραστηριότητα και στις κατασκευές σπιτιών, είδε την κρίση να τον χτυπά άσχημα, όπως και σχεδόν όλους τους συναδέλφους του.

Το ότι παντρεύτηκε την κυρία Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου μπορεί να ξένισε κάποιους, λόγω της διαφορετικής τους κοινωνικής καταγωγής -άνθρωπος της απλής κοινωνίας εκείνος, βαφτισιμιά του Γλύξμπουργκ και κόρη επιφανούς πανεπιστημιακού καθηγητή με καταγωγή από τη Μεσσηνία εκείνη- αλλά όχι όσους ήξεραν τον κ. Παπαϊωάννου από παλιά.

Ο πολιτικός μηχανικός είχε τη φήμη του καρδιοκατακτητή στην πόλη της κυρα-Φροσύνης! Ήταν γνωστός για τα…ένσημα που κόλλησε επί χρόνια στη νυχτερινή ζωή και φυσικά είχε, ως ευθυτενής, κομψός και με ατόφια ελληνική γοητεία, μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες.

Πιθανόν γι’ αυτό και γοητεύτηκε τόσο πολύ η κυρία Ασημακοπούλου, που αδιαφόρησε για τα πάντα και τόλμησε μια προσωπική και οικογενειακή υπέρβαση. Αν και, όπως λένε άνθρωποι που τους έζησαν και σε καλές και σε κακές στιγμές, φρόντιζε να του υπενθυμίζει ότι προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους και της άρεσε να τον αναφέρουν στις κουβέντες τους οι άλλοι ως τον «σύζυγο της Μισέλ»!