1 Αυγούστου 2014

Ιράκ: Διαμαρτυρία μουσουλμάνας δημοσιογράφου φορώντας τον σταυρό!

«Είμαστε όλοι Χριστιανοί»!

Αυτός είναι ο τίτλος μιας εκστρατείας που ξεκίνησε από την Ιρακινή μουσουλμάνα δημοσιογράφο Dalia Al Aqidi, η οποία αποφάσισε να φορά στο λαιμό της το χριστιανικό σταυρό κάθε φορά που μεταδίδει της ειδήσεις...


... στην τηλεόραση, για να εκφράσει την αντίθεσή της στον εκτεταμένο διωγμό των Χριστιανών στο Ιράκ και ευρύτερα στη Μ. Ανατολή!

Μετά την κεραυνοβόλα επέκταση του ISIL στο Ιράκ και την καταστροφή στη Μοσούλη είναι η πρώτη φορά μετά σχεδόν 2.000 χρόνια, που δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου χριστιανοί στην πανάρχαια αυτή πόλη της Μέσης Ανατολής, και μία από τις πρώτες κοιτίδες του Χριστιανισμού παγκοσμίως.

Σε συνέντευξή της στη λιβανική εφημερίδα Annahar η Ιρακινή δημοσιογράφος διευκρινίζει τους λόγους της απόφασής της να φορά το σταυρό στο ζωντανό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων:

«Ο θρησκευτικός πλουραλισμός είναι αυτό που έκανε στο παρελθόν το Ιράκ το λίκνο του πολιτισμού, της επιστήμης και του πολιτισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά και αναρωτιέται:

«Τι οφέλη μπορεί να αντλήσει κανείς από την ιστορία και τον πολιτισμό όταν επικρατεί ο σκοταδισμός; Οι χριστιανοί είναι οι άνθρωποι αυτής της γης, και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς αυτούς».

«Είμαι ένας απλός άνθρωπος που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών της χώρας του, ανεξάρτητα από την ταυτότητά τους» σημειώνει ακόμη.

«Η δική μας είναι μια θρησκεία της ανοχής» κατέληξε η μουσουλμάνα δημοσιογράφος «και αυτό είναι φασισμός των Ισλαμιστών πολιτικών που έχουν οδηγήσει τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους να ντρέπονται για τη θρησκεία τους. Ο φόβος έχει οδηγήσει πολλούς στη σιωπή, αλλά δεν θα παραμείνουν σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την αδικία».