28 Αυγούστου 2014

Ένταση πριν την ορκωμοσία στην περιφέρεια Κ.Μακεδονίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνθήματα αντάλλαξαν λίγη ώρα πριν την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, περίπου 20 μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και (δείτε το βίντεο)…


... της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένη Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή), με περίπου 40 μέλη της ΧΑ, προκαλώντας μικροένταση στους κήπους του διατηρητέου της βίλας Αλλατίνη, έδρας της ΠΚΜ.

Οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες υποδέχθηκαν τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους της Ελληνικής Αυγής με συνθήματα όπως «όχι φυλακές για τους εθνικιστές» και «κάτω η χούντα του μνημονίου», ενώ οι αριστερές οργανώσεις απάντησαν φωνάζοντας «δεν είναι κόμμα η Χρυσή Αυγή, είναι συμμορία νεοναζί».

Στην ομάδα των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων ήταν και ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάσης Αγαπητός. Μετά την ανταλλαγή και υβριστικών συνθημάτων, τα πνεύματα ηρέμησαν και η τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Στο χώρο ήταν ισχυρή, αλλά διακριτική η παρουσία της αστυνομίας, η οποία επέτρεψε σε όλους την είσοδό τους στους κήπους της περιφέρειας.