10 Ιουλίου 2014

Γίναμε θέμα στην Τουρκία με την κόντρα Βενιζέλου - Θεοχάρους

Και οι Τούρκοι ''ξαφνιάστηκαν'', τουλάχιστον σε επίπεδο ΜΜΕ, από την κόντρα μεταξύ της Κύπριας ευρωβουλευτή με τον Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Ε. Βενιζέλο που οδήγησε σε ΝΟΤΑ της Αθήνας προς την Λευκωσία.

Οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν...


... στην ειδησεογραφία τους ότι για πρώτη φορά μετά 40 χρόνια η Ελλάδα προέβη σε διπλωματική ενέργεια και επέδωσε ρηματική διακοίνωση προς την Κυπριακή Δημοκρατία (σ.σ. την ονομάζουν ''ελληνοκυπριακή διοίκηση''.)

Η Haberturk,με τον τίτλο «Νότα μετά από 40 χρόνια από την Αθήνα στον ε/κ τομέα» γράφει ότι η Ελλάδα και ο «ε/κ τομέας», ο οποίος κινούνταν, μετά το 1974 μέχρι την «ειρηνευτική επιχείρηση», ως μία γροθιά, τώρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Το γεγονός ότι «Ε/κ» βουλευτής κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση, κατά κόρον, σε θέμα σχετικό με την Τουρκία, οδήγησε σε μεγάλη αναστάτωση και η Αθήνα επέδωσε νότα στον «ε/κ τομέα». Η ένταση αυτή που προκλήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών αντιμετωπίστηκε με έκπληξη στην Ελλάδα και στον «ε/κ τομέα».

Σημειώνεται στην εφημερίδα ότι η Κυπριακή εφημερίδα ‘Φιλελεύθερος’ αναφέρθηκε στο θέμα με τον τίτλο «Απίστευτο αλλά πραγματικό». Πρωταγωνίστρια στην κρίση -γράφει- ήταν η «Ε/κ» ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, η οποία θύμωσε από το γεγονός ότι η Άγκυρα, σε έγγραφο που υπέβαλε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας-ΕΕ χαρακτήρισε την Κύπρο «εκλιπούσα» και κατηγόρησε έντονα την Ελλάδα, η οποία ασκούσε την περίοδο εκείνη την Προεδρία της ΕΕ.

Στον στόχο της κ. Θεοχάρους ήταν ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, τον οποίο η κ. Θεοχάρους κατηγόρησε λέγοντας ότι «παρέμεινε αδιάφορος».

Η Star έχει τίτλο «Νότα μετά από 40 χρόνια στην Ε/κ διοίκηση».

Η Hurriyet έχει τίτλο «Νότα από την Αθήνα στους Ε/κ μετά από 40 χρόνια». Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η εν λόγω ενέργεια προκάλεσε σοκ τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Λευκωσία.

Η Aksam έχει τίτλο «Οι Ε/κ και η Αθήνα δυσαρεστήθηκαν μεταξύ τους μετά από 40 χρόνια». (onalert)