22 Ιουλίου 2014

Στρατολόγηση Αλβανών για τζιχάντ στη Μέση Ανατολή

Είναι απορίας άξιον, πως συνέβη και μέσα σε λίγα χρόνια, ένας λαός που ελάχιστα ενδιαφερόταν για την θρησκεία -με τους χριστιανούς να είναι στην ουσία «κρυπτοχριστιανοί»- αφού το κομμουνιστικό καθεστώς μιμήθηκε...


... την Γαλλική Επανάσταση που με νόμο… κατάργησε τον Θεό (!) και ο Εμβέρ Χότζα κήρυξε το κράτος ως άθεο;

Πόσο χρήμα έπεσε άραγε, ώστε μεγάλος αριθμός αδιάφορων -τύποις μουσουλμάνων- Αλβανών να περάσει το κατώφλι του πιστού ισλαμιστή και να φθάσει στο επίπεδο του τζιχαντιστή; Κι αλλού έριξαν χρήμα οι ουαχαμπίτες Σαουδάραβες -και στην Θράκη, όπου έναντι 500 ευρώ έβαλαν μαντίλα και στις μαθήτριες του δημοτικού-, αλλά τέτοια ανταπόκριση, πλην Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου, δεν βρήκαν.

Δύο στοιχεία μόνο να δώσω, δανεισμένα από την ιστοσελίδα himara, και θα γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα του προβλήματος. Είναι γνωστή η έκκληση του χαλίφη Abu Bakr al- Baghadadi προς τους μουσουλμάνους της υφηλίου, να πάρουν τα όπλα και να συρρεύσουν στο "χαλιφάτο" τους. Το εντυπωσιακό και άκρως ανησυχητικό είναι ότι, το μήνυμα μεταδόθηκε σε 5 διαφορετικές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα… αλβανικά. Πρόκειται ασφαλώς για … καλούς πελάτες.

Μάλιστα, ο χαλίφης καλεί του μουσουλμάνους ανά τον κόσμο να κλιμακώσουν τις επιθέσεις κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού, όπου βρίσκονται. Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να ξεσηκωθούν και να πάρουν εκδίκηση για τις αδικίες που διαπράχθηκαν κατά της θρησκείας τους.

Πέραν αυτού, συμφώνως προς τα αλβανικά ΜΜΕ, Αλβανός τζιχαντιστής που πολεμούσε στη Συρία και έχει τραυματιστεί, νοσηλεύεται στη… Λάρισα. Αυτό δεν μας το είπε η ελληνική πλευρά, και δεν είναι κάτι καινοφανές, αφού παρακολουθούμε ανελλιπώς τον βαλκανικό και τουρκικό Τύπο, για να ενημερωθούμε για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και μας τα αποκρύπτουν.

Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα αλβανικών μέσων, στη Συρία έχουν σκοτωθεί εννέα "Αλβανοί μουσουλμάνοι αντάρτες" και άλλοι έξι έχουν τραυματιστεί. Κανείς από όσους έχουν σκοτωθεί στη Συρία δεν έχει μεταφερθεί στην Αλβανία, ενώ από τους τραυματίες, δύο νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στα Τίρανα, ενώ ένας άλλος Αλβανός μουσουλμάνος τραυματίας -όπως τους χαρακτηρίζουν- και πολεμούσε στη Συρία, νοσηλεύεται σε εξειδικευμένη κλινική στην Λάρισα.

Καλό θα είναι να μας πει το αρμόδιο υπουργείο, αν υπήρξε τραυματίας σε νοσοκομείο της Λάρισας με το όνομα Ervin Duka, ο οποίος, με τη βοήθεια του αδελφού του μεταφέρθηκε στην Ελλάδα. O Duka, έφυγε τον Φεβρουάριο του 2013 από την Αλβανία και κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Συρία χτύπησε με μια σφαίρα στο σαγόνι και το σώμα, αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα.

Επίσης, γνωστοποιούνται όλα τα ονόματα των "Αλβανών τζιχαντιστών". Για τη συλλογή των στοιχείων έχει δοθεί βοήθεια από την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αλβανίας, η οποία συνέλεξε στοιχεία από το πεδίο των πρακτόρων της. Εν τω μεταξύ, τρεις Αλβανοί τραυματίες μετά την νοσηλεία επέστρεψαν ξανά στη Συρία. Ερωτάται ακόμη το αρμόδιο ελληνικό υπουργείο, αφού το όνομα του Duka ήταν στις καταστάσεις που δημοσιοποίησαν οι Αλβανοί, πώς έγινε δεκτός σε ελληνικό νοσοκομείο; Με ποιους είμαστε τελικά;

Δεν είναι μόνον αυτά. Σύμφωνα πάλι με δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, που μετέφερε το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SHISH) της Αλβανίας, κ. Φάτος Κλόσι, αντέδρασε στις ειδήσεις ότι μέλη της Αλ Κάιντα προσηλυτίζουν Αλβανούς, προκειμένου να λάβουν μέρος στον πόλεμο της Συρίας.

Ο κ. Κλόσι δήλωσε ότι πρέπει να παρακολουθούνται τα κύτταρα τρομοκρατών στην Αλβανία και να καταγράφεται η δραστηριότητά τους. «Αυτό που συμβαίνει δεν είναι κάτι θετικό και δεν μπορούμε να το ανεχθούμε. Οι οργανισμοί οι οποίοι συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση, δηλαδή να προσλαμβάνουν Αλβανούς προκειμένου να τους μεταφέρουν στη Συρία, πρέπει να παρακολουθούνται και επίσης να απαγορευτεί η δράση τους.

» Η ροή που έχει αρχίσει είναι δύσκολο να σταματήσει, επειδή υπάρχουν πολλοί Αλβανοί που θέλουν να πάνε στον πόλεμο στη Συρία», τόνισε ο Κλόσι και συνέχισε: «Σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσελκύσουν υποψήφιους. Έτσι, μπορούν να τους προσεγγίσουν μέσω του Facebook, διοργανώνουν μυστικές συνεδριάσεις και διάφορες οργανώσεις κάνουν εκδηλώσεις για αυτόν τον σκοπό», είπε.

Ακόμη, και η αλβανική κυβέρνηση ανησυχεί, ότι όσοι τζιχαντιστές επιστρέψουν στην χώρα τους, θα αποτελούν πυρήνες τρομοκρατικών ομάδων. Και όπως είναι γνωστό, όποιος θέλει μπαινοβγαίνει στην Ελλάδα.
Ο Μακεδών