24 Ιουλίου 2014

Οι κατάδικοι συμπαρίστανται στους… δεσμοφύλακες

Νέα ελληνική πρωτοτυπία

Τόσα και τόσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, ώστε τίποτε δεν μας εκπλήσσει. Οι φυλακισμένοι στην Κομοτηνή εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στους δεσμοφύλακες...


... που απεργούν.

Σύμφωνα με τον θρακιώτικο Τύπο, στις φυλακές της Κομοτηνής από τους 350 κρατούμενους οι 50 είναι Έλληνες και οι 300 είναι αλλοδαποί με αποτέλεσμα να έχουν διαφορές σε ζητήματα θρησκείας και νοοτροπίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι φύλακες (οι φυλακές είναι χωρητικότητας 90 ατόμων).

Η ανακοίνωση
«Συμπαραστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε στο πλευρό των υπαλλήλων του καταστήματος κράτησης Κομοτηνής στο δίκαιο αγώνα τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μείωση του αριθμού των κρατουμένων στη φυλακή. Η συμπαράσταση μας αυτή αποτελεί ταυτόχρονα και κραυγή αγωνίας για τις ανθρώπινες συνθήκες κράτησης.

» Οι κρατούμενοι στοιβάζονται στην κυριολεξία ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς να τηρούνται ούτε στο ελάχιστο οι συνθήκες υγιεινής. Οι φυλακές σήμερα αποτελούν αποθήκες που σακιάζονται ανθρώπινες ψυχές. Οι φυλακές σήμερα δεν σωφρονίζουν αλλά αποτελούν φυτώρια εγκλημάτων.

» Οι υπάλληλοι της φυλακής με ατομικές, υπεράνθρωπες προσπάθειες και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας προσπαθούν να λειτουργήσουν τη φυλακή που αποτελείται κατά 90% από αλλοδαπούς κρατούμενους. Ο αγώνας μας είναι κοινός.

» Διεκδικούμε καλύτερες, ανθρώπινες και με μικρότερο πληθυσμό φυλακές. Διεκδικούμε παραγωγικές φυλακές που θα σωφρονίζουν και θα διατηρούν ζωντανή την ελπίδα των κρατουμένων για επιστροφή στη κοινωνία. Οι Έλληνες κρατούμενοι του καταστήματος κράτησης Κομοτηνής αγωνίζονται στο πλευρό των υπαλλήλων για μικρότερο πληθυσμό στην φυλακή, για πιο ανθρώπινες και παραγωγικές συνθήκες κράτησης».

Το κείμενο υπογράφουν οι Έλληνες κρατούμενοι του καταστήματος κράτησης Κομοτηνής.