25 Ιουλίου 2014

Μεγάλη γκάφα (;) των Εβραίων του AJC με τον Ερντογάν!

Πήγαν να τον πικάρουν, αλλά μάλλον του έκαναν το μεγαλύτερο δώρο προεκλογικά, εξασφαλίζοντάς του ενδεχομένως ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από τον βασικό αντίπαλό του και επικράτηση...


... από τον πρώτο γύρο…

Ο λόγος για τη φαεινή ιδέα της οργάνωσης Αμερικανικό Εβραϊκό Συμβούλιο (AJ Congress) με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία ζήτησε την επιστροφή του βραβείου που είχε δώσει στον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν το 2004, για τις προσπάθειες υποτίθεται που κατέβαλε για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα να εξεγερθούν διάφοροι ανά τον κόσμο, κατηγορώντας τον Ερντογάν για «κρυφή υποστήριξη του σιωνισμού».

Σε επιστολή που έστειλαν στον Ερντογάν στις 23 Ιουλίου, ζητούν πίσω το βραβείο, διότι όπως αναφέρουν έχει εξελιχθεί «στον πιο αντι-ισραηλινό ηγέτη του κόσμου», με αποκορύφωμα τις πρόσφατες δηλώσεις του όπου κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ξεπέρασε βαρβαρότητα… τον Χίτλερ.

Το ερώτημα βέβαια είναι εάν κανείς σκέφθηκε να συμβουλευτεί επικοινωνιολόγο για την κίνηση αυτή, αφού δείχνει να μοιάζει με «βούτυρο στο ψωμί» του Ερντογάν, ο οποίος λογικά δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να τους το στείλει πίσω με την προσήκουσα δημοσιότητα, επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει ακόμα περισσότερο τα εξ ορισμού αρνητικά αντανακλαστικά των Τούρκων, όχι μόνο των υποστηρικτών των ισλαμιστών, για όσα γίνονται στη Γάζα. (defence-point)

Σχόλιο karfotiko: Επειδή τέτοια «λάθη» δεν συνηθίζουν να κάνουν οι Ισραηλίτες, και μάλιστα σε τόσο υψηλό οργανισμό, ας κρατήσουμε και την εκδοχή ότι μ’ αυτόν τον τρόπο προωθούν τον δικό τους άνθρωπο. Εκτός από λόγια, τι έκανε εναντίον του Ισραήλ ο Ερντογάν; Απεναντίας, τα «υπέρ» είναι άπειρα.