3 Φεβρουαρίου 2014

Sitel: «Ο Γκρούεφσκι πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς Αλβανούς»

Οξύνεται η διαμάχη Σλάβων και Αλβανών

Ο δημοσιογράφος της τηλεόρασης Sitel των Σκοπίων, Ντράγκαν Πάβλοβιτς-Λάτας, στις χθεσινοβραδινές ειδήσεις προέτρεψε το κόμμα του Γκρούεφσκι να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς κανέναν Αλβανό σε αυτή.

Οι θέσεις του δημοσιογράφου...


... χαρακτηρίστηκαν ως σκανδαλώδεις από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ο Πάβλοβιτς προέβη σε έκκληση προς το σλαβικό στοιχείο της χώρας να ψηφίσει το κόμμα VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι για να μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 62 βουλευτές, για να έχει τη δύναμη να αποτρέψει το αίτημα του αλβανικού κόμματος- DUI, που σήμερα συγκυβερνά, για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης γλώσσας σε όλη την επικράτεια.

«Ο Γκρούεφσκι καλείται να λάβει 62 βουλευτές ή περισσότερους, διότι στην περίπτωση αυτή το DUI, δεν θα μπορεί να καθορίζει τους ψηφοφόρους του VMRO και την χώρα, ώστε να γίνει δεκτή η διγλωσσία σε όλη την επικράτεια. Εάν επιτευχθεί αυτή η κυβερνητική αυτοδυναμία δεν θα μπουν οι Αλβανοί στην κυβέρνηση ή δεν θα μπορούν να την ανατρέψουν, εάν έχει, ήδη, σχηματισθεί.

» Έτσι, αν θέλετε να κοιμάστε ήσυχα, με το ελληνικό τελεσίγραφο και τη διγλωσσία σε όλη την επικράτεια, υπάρχει μόνο μία λύση: ο νικητής των εκλογών πρέπει να λάβει 62 ή περισσότερους βουλευτές, για τα «μακεδονικά» συμφέροντα», δήλωσε ο Λάτας. (Βαλκανικό Περισκόπιο)