22 Νοεμβρίου 2013

Μέρκελ: Η Ελλάδα σημείωσε εντυπωσιακή πρόοδο

Ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα τράπεζα επενδύσεων στα πρότυπα της γερμανικής

Για εντυπωσιακά αποτελέσματα που της παρουσίασε...


... ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

«Το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα» τόνισε και εξέφρασε την υποστήριξή της στην ελληνική κυβέρνηση. «Σας καλωσορίζουμε, βλέπουμε τους καρπούς της προσπάθειά σας» είπε η κ. Μέρκελ. Ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα τράπεζα επενδύσεων στα πρότυπα της γερμανικής.

Όπως είπε η κ. Μέρκελ, «ο πρωθυπουργός μού είπε ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις».

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι «πέραν από τις δημοσιονομικές βελτιώσεις, διορθώνουμε και διαρθρωτικές ανισορροπίες που υπήρχαν στην Ελλάδα». «Υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν - Αλλά μπαίνουμε στη φάση της ανάκαμψης μετά από 7 οδυνηρότατα χρόνια ύφεσης» υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε, «το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το καθολικά πρώτο επίτευγμα για την επιβεβαίωση ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο» και πρόσθεσε: «η ανάπτυξη θα εμφανιστεί το 2014 θα καλύψουμε όλες τις υποχρεώσεις, είμαστε στον σωστό δρόμο».

Τόσο η καγκελάριος όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός απέφυγε να σχολιάσει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τα εμπόδια που υπάρχουν. «Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα με βάση τα επιτεύγματά της. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία» αρκέστηκε να δηλώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η Γερμανίδα καγκελάριος περιγράφοντας την παρούσα κατάσταση είπε πως η Ελλάδα διαπραγματεύεται με την τρόικα ώστε να αποδεσμευτεί η δόση, επισημαίνοντας πως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τακτοποιηθούν. Όπως είπε επίσης, «η Ελλάδα θα αναλάβει τις ευθύνες της το ποτήρι είναι μισογεμάτο και θα το γεμίσουμε πλήρως».

«Βλέπουμε το φως στο τέρμα του ελληνικού τούνελ. Γι' αυτό και η Γερμανία, πέραν της τρόικας, διμερώς στηρίζει την Ελλάδα» είπε η κ. Μέρκελ.