5 Σεπτεμβρίου 2013

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Ψεύτης ο Κέρρυ»

Ο Πούτιν ζήτησε καθίσει 5 θέσεις μακριά από τον Ομπάμα!

Ψεύτη αποκάλεσε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι ο Β.Πούτιν, αυξάνοντας την ένταση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, αφού ο Αμερικανός υπουργός ουσιαστικά...


... αρνήθηκε την ύπαρξη της Αλ Κάιντα, στις τάξεις των υποτιθέμενων επαναστατών, αν και είναι ενήμερος για την Αλ Νούσρα το συριακό παρακλάδι της Αλ Καίντα

"Ψεύδεται, εν γνώσει του, και αυτό είναι λυπηρό" είπε ο Ρώσος ηγέτης, ενώ οι ηγέτες του G-20 μαζεύονται στην Αγία Πετρούπολη και όπου ο Πούτιν ζήτησε να μεταφερθεί η θέση του πέντε καρέκλες μακριά από τον Ομπάμα!

Ο Πούτιν επανέλαβε τη θέση του ότι οποιαδήποτε επέμβαση χωρίς έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα αποτελέσει εχθρική ενέργεια.

Ο Κέρι στην Γερουσία αρνήθηκε ότι η Αλ Κάιντα αποτελεί την πλειοψηφία των ισλαμιστών ανταρτών και ότι η Αλ Νούσρα αποτελεί μόνο το 15-25% των ανταρτών!

Στο μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, διατύπωσε την απίστευτη άποψη ότι "εάν δεν υπάρξει εμπλοκή χερσαίων στρατευμάτων, η στρατιωτική δραστηριότητα με την εκτόξευση πυραύλων σε μια χώρα ΔΕΝ αποτελεί πόλεμο"!

Ως γνωστόν, στην επιτροπή κατέθεσαν, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χάγκελ και ο επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσει, οι οποίοι κάλεσαν τους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής να εγκρίνουν τις στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters, η αντιπολεμική ομάδα «Κοντ-Πινκ» (Code Pink) της Γερουσίας, εξέφρασε χθες με χαρακτηριστικό τρόπο την διαμαρτυρία της σηκώνοντας βαμμένα χέρια μέσα στην αίθουσα που κατέθετε ο Τ.Κέρρι (αντιπροσώπευαν το αίμα που θα έχουν τα χέρια του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, εάν το Κογκρέσο εγκρίνει τις στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Συρίας).

Στη σιωπηλή διαμαρτυρία, με επικεφαλής συμμετείχαν περίπου 10 ακτιβιστές. Όμως, παρά τον μικρό αριθμό των διαδηλωτών, η διαμαρτυρία τους είχε μεγάλο αντίκτυπο, καθώς έγινε κατά τη διάρκεια απ' ευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης.

«Τζον Κέρι – διπλωματία όχι πόλεμο» έγραφε ένα από τα μηνύματα που κρατούσε η Μέντεα Μπέντζαμιν, συνιδρύτρια της ομάδας «Κοντ-Πινκ» που σχηματίστηκε πριν από μια δεκαετία και αντιτάχθηκε στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.