9 Δεκεμβρίου 2012

Ο Μπουτάρης τους φόβισε με τον… Στάλιν και σταμάτησε η κατάληψη

Ό,τι θυμάται χαίρεται. Για τον Μπουτάρη ο λόγος, που ίσως βρισκόταν σε κατάσταση ευφορίας και θυμήθηκε… τον Στάλιν. Για να διώξει τους καταληψίες του Δημαρχείου, είπε, σκέπτεται να τον καλέσει. Άγρια πράγματα δηλαδή. (Κι αν οι καταληψίες ζητήσουν βοήθεια...


... από τον Τατσόπουλο, τι γίνεται;)

Ερώτηση: Αν ήταν δήμαρχος κάποιος της Κεντροδεξιάς και απειλούσε τους καταληψίες με παρέμβαση εισαγγελέα ή τον Στάλιν, ποια θα ήταν η στάση της «προοδευτικής» παράταξης του Μπουτάρη; Θα συμφωνούσαν ή θα ξεσήκωναν τον κόσμο, κάνοντας λόγο για φασιστικές μεθόδους; Ουαί υμίν, «προοδευτικοί» υποκριτές!

Τελικά, νερό στο κρασί τους φαίνεται ότι βάζουν οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι σταματούν τις καταλήψεις. Όσο τους απειλούσε ο Μπουτάρης ότι θα καλέσει εισαγγελέα, δεν έδιναν σημασία. Μόλις όμως είπε ότι «θα φέρει τον Στάλιν», συμμορφώθηκαν αμέσως.

Όπως μάθαμε, ο Μπουτάρης σκέφθηκε -ναι, ναι, ενίοτε το συνηθίζει- να βάλει ένα τεράστιο πορτρέτο του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι ή Στάλιν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να κάθονται φρόνιμα οι «αυθορμήτως» διαμαρτυρόμενοι οδοκαθαριστές.

Δεν θα υλοποιηθεί όμως, επειδή θα έχουν κάθε μέρα στα πόδια τους την Αλέκα και τον Λαφαζάνη για να προσευχηθούν στον «πατερούλη» τους.
Καλλισθένης