27 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε το ελληνορωσικό φόρουμ ακινήτων


Κατά τις εργασίες του Ελληνορωσικού φόρουμ ακινήτων που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στο Επιμελητήριο Χανίων, επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον των Ρώσων για αγορά κατοικίας στην Ελλάδα καθώς και η συνεχής αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στη χώρα μας.

Το προφίλ του Ρώσου αγοραστή και τα πρακτικά θέματα απόκτησης ακίνητης...


... περιουσίας στην Ελλάδα ήταν τα θέματα που έθιξαν οι Ρώσοι ομιλητές στους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν δεκάδες μεσίτες τόσο από τα Χανιά όσο και από την υπόλοιπη Κρήτη, ενώ την ημερίδα πλαισίωσε και 20μελής ομάδα Ρώσων που δραστηριοποιείται επαγγελματικά με το Real Estate.

Όπως τονίστηκε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την Ρωσική πλευρά για απόκτηση κατοικίας στην Ελλάδα αφού η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό μέρος τόσο για τον πολιτισμό και την ιστορία που διδάσκεται από τα σχολικά χρόνια σε Ρώσους πολίτες όσο και για το κλίμα, την εξαιρετική φιλοξενία και την ελληνική διατροφή.

Όπως είπε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου Χρήστος Δήμας, «Η Ρωσία είναι μια ανερχόμενη oικονομικά χώρα αφού μεγαλώνει συνεχώς το βιοτικό επίπεδο του μέσου Ρώσου πολίτη, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι αφίξεις Ρώσων τουριστών, γεγονός που μεταφράζεται σε δυναμική για την κτηματαγορά, τις εξαγωγές των προϊόντων και τις γενικότερες εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών».

Οι τουριστικές υποδομές των Χανίων φιλοξενούν κάθε χρόνο πάνω από 700.000 ξένους επισκέπτες στις 44.000 ξενοδοχειακές κλίνες και σε περισσότερες από 10.000 ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες που ανήκουν σε πολίτες άλλων χωρών.