6 Αυγούστου 2012

Φιάσκο στο Şemdinli για τον τουρκικό Στρατό


To ΡKK ξεφτίλισε 2000 άνδρες & 4 ΑΗ-1W
Διαστάσεις φιάσκου λαμβάνει για τον τουρκικό Στρατό η επιχείρηση ανακατάληψης του Şemdinli την πόλη που έχει καταλάβει το ΡΚΚ κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα στην επαρχία Hakkari. Mετά από 12 ημέρες μαχών το μόνο που ανακοίνωσε ο τουρκικός Στρατός είναι κάποιες...


... απώλειες του ΡΚΚ, αλλά όχι ανακατάληψη της πόλης.


Ο τουρκικός Στρατός παρά το γεγονός ότι έστειλε επειγόντως ενισχύσεις στο Şemdinli μαζί με τουλάχιστον 4 επιθετικά ελικόπτερα, για να απωθήσουν τους Κούρδους μαχητές δεν έχουν καταφέρει να διώξουν τους Κούρδους μαχητές από την πόλη, πέρα από μία συνοικία.


Μάλιστα οι Κούρδοι κατά την απαγκίστρωσή τους ναρκοθέτησαν την περιοχή με σκοπό να εμποδίσουν μια καταδίωξη από τις δυνάμεις ασφαλείας. Μία από αυτές μάλιστα την ενεργοποίησαν με τηλεχειριστήριο ενώ περνούσε ένα τουρκικό άρμα M60 το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.


Συνολικά για την απελευθέρωση της πόλης έχει σταλεί ένα ολόκληρο Σύνταγμα περίπου 2.000 στρατιωτών στην περιοχή με στόχο να εκδιώξει τους αντάρτες από το Şemdinli, κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει κατορθώσει όπως αποδεικνύει η σημερινή επίθεση του ΡΚΚ.


Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το ΡΚΚ συμπεριφέρεται πλέον σαν εκπαιδευμένη στρατιωτική οντότητα καθότι πραγματοποίησε τετραπλή συντονισμένη επίθεση, σε έναν κατά τεκμήριο από τους πιο εξοπλισμένους στρατούς του πλανήτη με πλούσιο έμψυχο υλικό, και μάλιστα με σιγουριά που εκπλήσσει.


Επίσης ο τρόπος απαγκίστρωσής τους δείχνει δυνατή εκπαίδευση και καλό σχεδιασμό. Η επίθεση απαιτεί μυστικότητα και συντονισμό, η απαγκίστρωση απαιτεί ταχύτητα. (defencenet)